Gündem
11 Mar 2015 20:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:28

Spor dünyasının acı kaybı! Şadan Kalkavan...

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi ve eski başkan adayı Şadan Kalkavan, bugün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Spor dünyasının acı kaybı! Şadan Kalkavan...
Bir süredir hastanede kalp tedavisi gören, Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin duayen isimlerinden Şadan Kalkavan tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetti. Kalp damarlarında tıkanıklık tespit edilmesi sebebiyle ameliyat olan ve bir süredir Florence Nightingale Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavi altında tutulan Şadan Kalkavan'ın vefatı, ailesi tarafından da doğrulandı. Öte yandan Kalkavan'ın cenazesinin 13 Mart cuma günü cuma namazı sonrasında Şakirin Camii'nden kaldırılacağı ileri sürüldü.


BAŞHEKİM ATMANOĞLU: BUGÜN 17.11 İTİBARİYLE KENDİSİN KAYBETTİK
İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Mücahit Atmanoğlu, Şadan Kalkavan'ın saat 17.11 itibariyle vefat ettiğini söyledi. Atmanoğlu, yaptığı açıklamada, Kalkavan'ın kalp yetmezliği sebebiyle uzun süredir tedavi gördüğünü belirterek, "Yaşı ileri olduğu için kalp yetmezliğinden bir süre sonra ameliyata alındı. Bugün 17.11 itibariyle de hayatını kaybetti. Kendisine, ailesine tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.
Şadan Kalkavan'ın baypas ameliyatı geçirdiğini hatırlatan Atmanoğlu, "Kalbi çok bozuktu. Hastanede yatarken 5 gün ameliyatı geciktirildi. Çünkü o şekliyle ameliyatı kaldıramayacaktı. Ameliyattan sonra kalp kendisini toparlayamadı. Çok büyük yardım edildi, çok büyük destek verildi ama bugün kaybettik. Sanıyorum ailesi cenazesini cuma günü kaldırmayı düşünüyor. Onlar karar verdikten sonra açıklanacak" diye konuştu.

ŞADAN KALKAVAN KİMDİR?
1939’da Rize’de doğan Şadan Kalkavan, Fenerbahçe’nin unutulmaz isimlerinden biriydi. Sarı lacivertli kulübün 1995-1996 sezonunda kulübün futbol şube sorumlusu olarak görev yapan Kalkavan, eski kulüp başkanı Ali Şen’le yaşanan anlaşmazlık sonucu görevinden istifa etti. Daha sonra ise bir sonraki başkan Aziz Yıldırım'ın yönetimine girdi. Fenerbahçe'nin bir diğer başarılı yöneticisi ve eski futbolcusu Selim Soydan ile birlikte değişmez bir ikili oldu. Futbol şubesini birlikte yönetti. Hatta Aziz Yıldırım'ın başkanlığı döneminde Soydan'la beraber Fatih Terim'e Fenerbahçe teknik direktörlüğü teklifini iletti. Şadan Kalkavan, Aziz Yıldırım kazandığı 2009 seçiminde ona karşı başkan adayı oldu. Kasım 2013 seçiminde ise yönetiminde yer almasa da, Aziz Yıldırım'ın karşısında Mehmet Ali Aydınlar'a olan desteğini açıkça belirtmişti.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Sarı lacivertli kulüp de internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Kalkavan'ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendiklerini açıkladı. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi;

"Kulübümüzün eski yöneticilerinden Şadan Kalkavan’ın yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. 1995-2000 yılları arasında kulübümüzde Asbaşkan, Başkanvekilliği, Futbol Şube Sorumluluğu ve Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunan Şadan Kalkavan (76)  tedavi gördüğü hastanede bugün vefat etti. Merhum Şadan Kalkavan’a Allah’tan rahmet, başta Kalkavan Ailesi olmak üzere tüm yakınları, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileriz."


Türkiye Futbol Federasyonu da Kalkavan'ın vefatı üzerine bir açıklama yayınladı. TFF açıklamasında, "Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Şadan Kalkavan'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.Merhum Şadan Kalkavan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve futbol camiamıza başsağlığı dileriz" satırlarına yer verildi.

Şadan Kalkavan'ın vefatı üzerine Galatasaray Spor Kulübü de bir vefat ve başsağlığı mesajı yayınladı. Sarı kırmızılı kulübün açıklaması ise şu şekilde; "Fenerbahçe Kulübü’nün eski yöneticisi, iş adamı Şadan Kalkavan'ın tedavi gördüğü hastanede vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, Fenerbahçe Camiasına, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

ÇAYKUR RİZESPOR VE TBF'DEN TAZİYE MESAJLARI
Çaykur Rizespor Kulübü Fenerbahçe Kulübünün eski yöneticilerinden Şadan Kalkavan'ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı. Yeşil-mavili kulüpten yapılan yazılı açıklamada, Kalkavan'ın 2007 yılında Çaykur Rizespor'un yeniden yapılanmasında büyük rol oynadığı ve kulübün onursal başkanlarından olduğu belirtildi.
Kalkavan'ın ölümünden büyük üzüntü duyulduğu kaydedilen açıklamada, "Onursal başkanımız ve değerli büyüğümüz Şadan Kalkavan vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet ailemize ve camiamıza başsağlığı dileriz" ifadesine yer verildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi twitter hesabında yer alan mesajda ise "Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Fenerbahçe SK eski yöneticisi Şadan Kalkavan'a Allah'tan rahmet ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

VEFA KÜÇÜK: F.BAHÇELİ OLARAK ÜZÜNTÜMÜZ İKİ KAT
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Şadan Kalkavan'ın vefatının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Kalkavan'ın vefatının ardından duygularını aktaran Küçük, merhumu Fenerbahçe'ye yöneticilik yaptığı yıllardan çok önce tanıdığını, arkadaş ve dost olduklarını belirterek, "Sadece spor camiasının değil, iş hayatının da değer verdiği iyi bir dostumuzdu. Allah rahmet eylesin. Fenerbahçeli olarak üzüntümüz iki kat" diye konuştu. Kalkavan ile Ali Şen'in başkanlığı döneminde aynı yönetim kurulunda görev yaptıklarını anımsatan Küçük, şunları söyledi: "Ben başkan vekiliydim, o asbaşkan ve futbol şube sorumlusu olarak görev yaptı. Birlikte kulübümüzde çalıştık. İyi insandı, sevilen bir insandı. Söylenecek fazla kelime yok. Yakınlarına, eşine, çocuklarına başsağlığı diliyorum. Değerli bir Fenerbahçeliyi kaybettik. Son yıllarda değerli dostlarımız, arkadaşlarımız vefat ediyor. Sonuncusu da Şadan Bey oldu. İnşallah mekanı cennet olur. Değerli bir yönetici arkadaşımızı, kardeşimizi yitirmenin acısını yaşıyoruz."

BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR'DAN KALKAVAN İÇİN TAZİYE MESAJI
Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçeli eski yönetici Şadan Kalkavan için bir başsağlığı mesajı yayımladı. Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yar alan mesajda, "Fenerbahçe Kulübü eski yöneticilerinden, kıymetli iş adamı Şadan Kalkavan'ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Şadan Kalkavan'a Allah'tan rahmet, Fenerbahçe camiasına, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.
Trabzonspor Kulübü de Şadan Kalkavan'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Futbol dünyasının sevilen isimlerinden değerli iş adamı Şadan Kalkavan'ın vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Şadan Kalkavan'a Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve futbol camiasına başsağlığı dileriz" ifadesine yer verildi.