Ekonomi
04 Mayıs 2017 18:02 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 20:49

Jatomi için karar verildi!

Bir günde kepenk indirerek üyelerine büyük mağduriyet yaşatan Jatomi Fitness için iflas kararı çıktı. Şirketin Türkiye'deki mal varlıkları satışa çıkarılacak. Ancak kayda değer bir mal varlığı bulunmuyor.

Jatomi için karar verildi!
40 bin kadar üyesi kalan Jatomi Fitness için mahkeme bugün iflas kararı verdi. İflas kararı ile birlikte şirketin Türkiye’de bulunan varlıklarının satılması bekleniyor. Ancak, kayda değer bir varlığı bulunmayan şirkete yatırılan paraların geri alınması güç görünüyor. Bir kısım alacaklı avukatı ise, şirketin hileli iflas yoluna gitmek istediğini öne sürdü.

Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, Malezya ve Enonezya'da 60 spor merkezi bulunan Jatomi Fitness Haziran 2016'da Türkiye'deki
faaliyetlerini durdurmuştu.

ALACAKLILARDAN 'HİLELİ İFLAS' İDDİASI

Türkiye'deki şirketi mali sıkıntıya giren Jatomi için açılan davada karar bugün çıktı. 10 ay kadar önce açılan dava dosyasının görüşüldüğü İstanbul 16. Asliye Ticarat Mahkemesi'nde karar bugün çıktı. Jatomi'nin avukatı, mahkemeden "iflas" kararı verilmesini istedi. Bir kısım alacaklı avukatı ise, bu tabebin yerine getirilmemesini, Jatomi için hileli iflas yoluna gidildiğini öne sürdü.

Mahkeme, hazırlanan bilirkişi raporu ve taraf savunmaları sonrası kararını verdi. Mahkeme, Jatomi Fitness (Pure Fitness Sportif Tesis İşletmeciliği Limited şirketi) için iflas kararı verdi.

ŞİRKETİN TASFİYESİNE GEÇİLECEK

İflas kararı sonrası şirketin dosyası, tasfiye işlemleri için icra iflas müdürlüğüne gönderilecek. Oluşacak iflas idaresi, şirketin varlıklarını satarak borçların ödenmesi yoluna gidecek. Ancak, şirket avukatlarının karara itiraz etme hakları da bulunuyor.

5 YILLIK ZARAR 77 MİLYON TL

Jatomi için geçen yıl mahkemeye yapılan başvuruda 5 yıllık zararın 77 milyon TL olduğu kaydedilmişti.