Konut Haberleri
24 Oca 2017 14:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:58

Japonya'ya 2 kilometrelik dalgakıran!

2011 yılında Japonya'da yaşanan tsunami faciasının yaraları yeni yeni sarılıyor. O dönemde yerlebir olan dalgakıran yeniden inşa edildi...

Japonya'ya 2 kilometrelik dalgakıran!
Bundan 6 yıl önce başta Japonya olmak üzere tüm dünyayı sarsan tsunami faciasının yaraları ülkede yeni yeni saılıyor. O dönemde oldukça ses getiren ve dalgaların resmen yuttuğu dalgakıran yeniden yapıldı. Sahili boylu boyunca kaplayan dalgakıranın uzunluğı 2 kilometre, yüksekliği ise 12,5 metre olarak inşa edildi. 
Ülkenin kuzeydoğusundaki İwate eyaletinde 2011 yılında meydana gelen deprem ve tsunami felaketinde yıkılan dalgakıranın yeniden inşası 265 milyon dolara mal oldu. Japon yetkili Hisayoşi Mizuno, "Yapı ne kadar dayanıklı olsa da  muhtemel her tsunamiyi engelleyemez. Bir felaket halinde vatandaşlar canlarını  kurtarmak üzere evlerini tahliye etmeyi akıllarından çıkarmamalıdır." ifadesini  kullandı.

Dalgakıranın bulunduğu bölgeye ayrıca afetzedelerin hatırasını  yaşatmak için bir anıt park yapılması planlanıyor. İwate eyaletinde Rikuzentakata sahilinde bulunan dalgakıran, 11 Mart  2011'de meydana gelen deprem ve sonrasındaki tsunamide yıkılmıştı.
 
ETİKETLER
#japonya tsunami