Konut Haberleri
03 Ağu 2015 09:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:01

Körfez'de yolun sonu görüldü!

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesi kapsamında yapılmakta olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün büyük bir kısmı inşa edildi, köprünün önümüzdeki yıl Mart ayında hizmete açılması bekleniyor

Körfez'de yolun sonu görüldü!
İstanbul - İzmir arası ulaşımı 3.5 saate kadar indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin en önemli kısmı olan “İzmit Körfez Geçiş Köprüsü”nde çalışmalar yüzde 80'e ulaştı. Büyük bir kısmı tamamlanan köprünün Mart 2016 tarihinde hizmete açılması planlanıyor.

Toplam 1500 işçinin çalıştığı ve  1 milyar dolar maliyetle yükselenİzmit Körfez Geçiş Köprüsü projesi sayesindeMart ayından itibaren Gebze ile Orhangazi ilçeleri arasında köprü güzergahından seyahat edilecek. Dev Gebze - Orhangazi - İzmir Otoyolu Projesinin en önemli aşamalarından biri olarak kabul edilen İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde kedi yolu ve çelik halatların çekilmesine de başlandı.

Köprü hakkında bilgi veren Asma Köprü Genel Müdür Yardımcısı Nebil Öztürk ve Proje Müdür Fatih Zeybek, asma köprünün  3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşacağını ve en önemlisi deprem riski göz önüne alınarak tasarlandığını  söyledi. Köprünün inşa aşamasının tamamlandığını da belirten yetkililer geriye sadece montajın kaldığını söyledi.