Sektörel
14 Eki 2015 11:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:35

İzmir'e rüzgar türbini yatırımı yapılacak

Rüzgar türbinlerine kanat üreten TPI Kompozit Scottsdale firmasının İzmir’de kompozit rüzgar türbini yatırımı yapacağı bildirildi

İzmir'e rüzgar türbini yatırımı yapılacak
Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü girişimleriyle Amerika merkezli TPI firmasının, İzmir Serbest Bölge’de 33 bin metrekarelik alanda kompozit rüzgar türbini yatırımı yapacağı belirtildi. Fabrikanın temeli Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla  atılacak.

Rüzgar kanadı ve diğer kompozit yapı ürünlerinin dünya çapında tedarikçisi olan ve 2 binden fazla çalışanı bulunan firma, Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Meksika ve Çin'de üretim gerçekleştiriyor. Deniz ve kara transferine elverişli olması nedeniyle İzmir’i yatırım yeri olarak tercih eden TPI, hedef pazar olarak Türkiye'nin dışında Güney Avrupa, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika'yı belirledi. Üç faz olarak planlanan yatırımın 2016'da 105 milyon dolar olması öngörülüyor.

Yatırımın tamamlanmasıyla toplam bin 450 kişinin istihdam edilmesi ve 120 milyon dolar ihracat hacmine ulaşılması bekleniyor.