Konut Haberleri
12 Eki 2017 10:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:29

İzmir'e 35 bin yeni konut geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı. Kocaoğlu, "Şu anda 35 bin konutluk kentsel dönüşüm üzerinde çalışıyoruz. İzmir, önümüzdeki 4-5 yıl içinde bu problemi çözecek" dedi.

İzmir'e 35 bin yeni konut geliyor!
Türkiye'nin dört bir yanında kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken İzmir'de de 35 yeni konutun müjdesi geldi.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda kentsel dönüşümü büyük kentlerin olmazsa olmazı şeklinde niteleyerek, "Dayanıksız yapıların çözüm yolu bu. Biz Uzundere'de kentsel dönüşüme başladık. Çevre Bakanlığı ise 5400 dönüm yeri kentsel dönüşüm için riskli alan ilan etti. Sonra orada 1000 dönüm yerde konut yapmaya başladı. Bu kentsel dönüşüm değil. Deprem tehlikesinden bir tek vatandaşımızı kurtarmaz. Bu iş, boş araziye Bakanlığın gücünü kullanarak konut yapıp satmaktır" diye konuştu.

ÇARK DÖNMEYE BAŞLADI

İzmir'in kentsel dönüşüm açısından zor bir kent olduğuna da vurgu yapan Başkan Kocaoğlu, "Zaman içinde İzmir kalkındıkça, ekonomi büyüdükçe kentsel dönüşüm hızlanacak. Biz şu anda 35 bin konutluk kentsel dönüşüm üzerinde çalışıyoruz. Türkiye'de ilk defa yüzde 100 anlaşmayla kentsel dönüşümü biz yapıyoruz. Bunun çığ gibi ilerleyeceğine inanıyorum. İzmir, önümüzdeki 4-5 yıl içinde kentsel dönüşüm problemini çok hızlı adımlarla çözmeye başlayacaktır. Çark dönmeye başladı" dedi.