Konut Haberleri
16 Eyl 2014 08:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:50

İzmir Limanı'na Hollandalı talip!

İskenderun Limak Limanı'nın derinleştirme projesinde yer alan Hollandalı Dutch Drenging B.V. adlı şirket, Büyük İzmir Limanı projesinde de yer almak istediklerini açıkladı.

İzmir Limanı'na Hollandalı talip!
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ni ziyaret eden Hollandalı Dutch Drenging B.V. Proje Müdürü Jos M. Bakker,  İskenderun Limak Limanı'nın derinleştirme projesinde yer aldıklarını hatırlatarak, İzmir Limanı derinleştirme projesinde de yer almak istediklerini söyledi.

Jos M. Bakker, "Tarama çalışmaları sırasında çıkacak olan kumlarla körfezin ortasına ada yapılma olasılığını değerlendiriyoruz. Bu çalışma ile çıkacak kumlar bertaraf edilebilecek. Çalışmalar ile ilgili olarak liman yetkilileri ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü ile görüştük" diye konuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir'in önemli bir ulaşım ve lojistik merkez olduğunu belirterek, "Büyük İzmir Kanalı Projesi'ni destekliyoruz. Oda olarak bu projeye verdiğimiz önemi her platformda dile getiriyoruz. Ancak, çıkacak kumlarla İzmir Körfezi'nde ada yapılmasına sıcak bakmıyoruz. Çünkü, bu proje körfezdeki gemilerin hareket kabiliyetini etkileyebilecektir" dedi.