Gündem
22 Mayıs 2018 13:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:49

İYİ Partili Çakıroğlu inşaat sektörünü hedef aldı!

Ülke ekonomisinin inşaat sektörü üzerine kurulu olduğunu söyleyen İYİ Partili Gürkan Çakıroğlu, iktidarın ekonomi politikalarına sert eleştirilerde bulundu.

İYİ Partili Çakıroğlu inşaat sektörünü hedef aldı!
Gürkan Çakıroğlu, AK Parti'nin ekonomi politikaları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Çakıroğlu 16 yıl boyunca ülkenin ekonomik anlamda bir marka üretemediğini, AK Parti'nin sadece aşırı şişirilen inşaat sektörü ve ilk yıllarındaki özgürlükçü politikaları sonucu gelen dış yardımlarla ayakta kalmış olduğunu; fakat gelinen noktada oluşturulan rejimin iflas ettiğini savundu. İnşaat sektöründe mevcut durumda 2 milyon 200 bin inşaat fazlası bulunduğunu söyleyen Çakıroğlu, "Nüfusu Türkiye ile aynı olan Almanya'da 3 bin müteahhit varken, ülkemizde bu rakam 330 bin civarındadır. Bu tablo bile iktidarın sadece inşaat bazlı ve şişirmeli yanlış ekonomi politikasının göstergesidir." dedi.

'90'ların siyasetine döndüler'

Ülkenin çeşitli kesimlerine, seçimlerin hemen öncesinde yapılan zamları, 90'ların siyaset tarzının benimsenmesi olarak değerlendiren Çakıroğlu, artan kura rağmen benzine ve mazota da zam yapılmamaya çalışıldığını; fakat doğal olarak bunun başarılamadığını ifade etti.

Çakıroğlu, iktidarın durumu kurtarmak üzere yaptığı hamlelerin, mevcut ekonomiyi daha da zora düşürecek, telaşlı hamleler olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: "Enflasyon son 14 yılın en yüksek seviyesinde. Genç işsizlik oranı maalesef %20 bandında. Dolar 4,3 lira'yı geçmiş durumda ve sonunun nereye varacağı belli değil. Dış ticaret açığımız 77 milyar dolar'a ulaştı. 2017 sonunda gerçekleştiği söylenen %11lik büyüme ise tamamen yapay. Büyüme denilen dışarıdan, özellikle Katar gibi ülkelerden gelen sıcak para ve devlet bankaları aracılığı ile bol keseden dağıtılan düşük faiz, uzun vadeli kredilerdir. Tüm bu veriler ışığında durumun çok vahim olduğunu söyleyebiliriz. Uygulanan yanlış para politikalarından dolayı halkımızı ekonomik anlamda zor bir yıl beklemektedir."