Ulaşım
17 Eki 2017 11:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:29

İstiklal'deki çalışma ne zaman bitecek?

İstanbul'un kalbi İstiklal Caddesinde aylardır süren altyapı, çevre düzenlemesi ve nostaljik tramvay rayları yenileme çalışmaları halen sonuçlanamadı. Yürünemez hale gelen caddenin durumu İBB Meclis gündemine taşındı.

İstiklal'deki çalışma ne zaman bitecek?
Her gün yüz binlerce insanın geçtiği İstiklal Caddesi aylardır yürünemez halde. Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve Tünel olmak üzere üç koldan devam eden altyapı çalışmaları bir türlü sonuçlanamadı. 

Hürriyet'in haberine göre, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Berke Merter, caddenin durumunu fotoğraflarla birlikte İBB Meclis gündemine taşıdı. Merter, soru önergesiyle, İBB Belediye Başkanı Mevlut Uysal’a çalışmaların ne zaman biteceğini sordu.

TİTREŞİM EMİCİ MADDE DÖŞENİYOR
 
Yoğun kalabalık çalışmalar nedeniyle caddenin ancak bir kısmını kullanabiliyor. Yağmur suyu ve atık su kanalları, açık kazı ile değil, özel bir teknoloji kullanılarak yerin 5 metre altından yapılıyor. Çalışmalar insan yoğunluğunun az olduğu 02:00 - 11:00 saatleri arasında sürdürülüyor. 

Öte yandan yapılan çalışmalar sayesinde zemini sürekli parçalayan Nostaljik Tramvay Hattına titreşimi emici madde ile kaplı yeni raylar ve darbelere dayanımlı, doğal granit taş döşemesi olacak.