Ekonomi
21 Eyl 2017 17:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:26

İstihdamda rekor kırıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, Türkiye'nin son 10 yılda istihdam yaratma anlamında Avrupa'nın en başarılı ülkelerinden biri konumuna geldiğini açıkladı. Sarıeroğlu, "Yüzde 31,2'lik artışla istihdam rekoru kırılmıştır" dedi.

İstihdamda rekor kırıldı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 'Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı'nda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Niğde'de dün helikopter pervanesinin çarpması sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Abdullah Yıldırım'a rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Sarıeroğlu, istihdam konusunda bilgiler verdi. 

Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde yürüyen milli istihdam seferberliğinde iş dünyasının ülkenin zor günlerinde büyük inisiyatif alıp, bir milyonun üzerinde yeni istihdam yaratılmasına katkı sağladığını söyledi.
 
Sarıeroğlu konuşmasında şunları kaydetti:  

AVRUPA'DA AZALDI BİZDE ARTTI

"Türkiye son 10 yılda atmış olduğu adımlarla tüm dünyaya örnek olan teşvik uygulamaları, destekleriyle yeniden yapılandırmalarıyla iş gücü piyasamızdaki tüm sıkıntıların istihdam önündeki engellerin işverenler bazında kaldırılmasıyla ilgili çok önemli çalışmalara imza atmıştı. Bunların etkisiyle Türkiye Avrupa'da son 10 yılda istihdam yaratma anlamında en başarılı ülkelerden biri konuma geldi. İnşallah bu biz bu konumumuzu daha da güçlendireceğiz. Özellikle 15 AB ülkesi içinden geçtiğimiz son 1,5 yılda istihdam kaybı yaşarken Türkiye'de yüzde 31,2'lik istihdam artışıyla bir rekor kırılmıştır. Türkiye'de 2007-2017 arasında 6,5 milyon yeni istihdam yaratılmıştır. Diğer taraftan bunu 28 AB ülkesi ile kıyasladığınızda Avrupa'da 3,8 milyonluk bir istihdam artışı varken iki katına çıkan bir istihdam artışı, geçtiğimiz zor günleri de ortaya koyduğunuz zaman ülkemizin önümüzdeki dönemine ilişkin potansiyelini açıklıkla ortaya koyuyor."