Konut Haberleri
06 Mar 2015 19:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:27

TOKİ'den 1500 yeni konut müjdesi

TOKİ Başkanı Turan, konuk olduğu canlı yayın programına kentsel dönüşümle ilgili son çalışmaları aktarırken vatandaşlara bir de müjde verdi.

TOKİ'den 1500 yeni konut müjdesi
Kendisinin de özel sektör kökenli olduğunu ifade eden TOKİ Başkanı M.Ergün Turan, özel sektördeki paydaşlarla TOKİ'nin yakın zamanda hem yurt içinde hem de yurt dışında farklı çalışmalar geliştireceklerinin müjdesini verdi.

M.Ergün Turan açıklamalarına şöyle devam etti:

LÜKS KONUTLARI, DAR GELİRLİ KONUTLARINI FİNANSE ETMEK İÇİN YAPIYORUZ

Toplu konut idaresi bütün enerjisini dar gelirlilere uygun konut üretimine vermiş durumdadır. Geçmişte de bu böyleydi ama sanki TOKİ sadece lüks konut üretiyormuş gibi bir algı var. Yaptığımız bütün bu işleri finanse edecek, finansman konutu dediğimiz (çünkü finansman da üretmek zorundayız) konutlar inşa ediyoruz. Toplam yapılan konut üretiminin yüzde 12-15'i arasında sosyal konut üretiminin dışında konut yapılarak onlardan finans elde edip Anadolu'da veya diğer şehirlerimizde dönüşüm ve sosyal konut çalışmalarını finanse etmek gibi bir çalışma söz konusu.

BİZ ORTA VE ALT GELİR KONUTLARIYLA İLGİLENİYORUZ

Biz orta ve alt gelir grubu konutlarla ilgileniyoruz. Üst segmentteki konutlarla ilgilenmiyoruz. Onları özel sektör üretebilir. Halkımızın bizden beklentisi kentsel dönüşüm anlamında şehirlerimizin yenilenmesi ve konut edinmekteki sıkıntılarla ilgili taleplerinin karşılanması. Tabi bunun için de TOKİ, Türkiye'nin her tarafında, sosyal konut ihtiyacında ciddi sıkıntıların yaşandığı alanlarda çok farklı disiplinler geliştirdik ve inşallah çok büyük çaplı konut projeleri hazırladık ve şu anda ihale etmeye de başladık. İstanbul'da şu anda sadece 2014'ün Ekim ayından bugüne kadar 5000 yeni konut ihale ettik.

İSTANBUL'DA 1500 KONUTLUK YENİ ÇEKİLİŞ

Önümüzdeki haftalarda İstanbul'da bir sosyal konut arzı yaparak çekiliş gerçekleştireceğiz. Detaylarını da basın toplantısıyla açıklayacağız. Yaklaşık 1500 konutu vatandaşlarımıza arz edeceğiz. Çok yoğun talep olduğunu biliyoruz. Şanlıurfa'daki, Gaziantep'teki, Diyarbakır'daki ve Manisa'daki vatandaşlarımıza da buradan müjde vermek istiyorum. Onlar için de çok büyük çaplı projeler hazırladık.

8 BİN TL PEŞİNAT VE 450 TL TAKSİTLE 2+1 DAİRELER

İnşaallah orada sosyal konut edinme arzusu içinde olan vatandaşlarımız için 2+1 dairelerde (Anadolu için) 8 bin TL peşinat ve 450 TL taksitle vatandaşlarımıza konut alma imkanı tanıyoruz. Bu vatandaşlarımız açısından çok iyi bilinen bir konu ama dışarıda, TOKİ ile bu paydaşlığı sağlamamış olan vatandaşlarımız bunu bilmiyorlar. Dolayısıyla Anadolu'da yaşayan bir vatandaşımız için 8 bin TL peşinat ve 450 TL taksitle (ödeme daire tesliminden sonra) konut sahibi olmak ancak sosyal devlet anlayışı ile yapılabilecek birşeydir.