Toki
16 Kas 2018 11:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 06:02

İşte TOKİ'nin bin TL altı projeleri!

TOKİ, kasımda 29 farklı ildeki projelerini satışa sundu. Dar gelirlilerin düşünüldüğü projelerde taksitler bin TL’nin altında.

İşte TOKİ'nin bin TL altı projeleri!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yaşama kazandırdığı konut projelerinde dar gelirli vatandaşları öne çıkarıyor ve düşük taksit imkanı sunuyor. Posta Gazetesi’nde yer alan habere göre; bu kapsamda kasım itibarıyla 4 bin 11 konut, bin TL az taksitle satışa sunuldu. Toplam 29 ilde yaşama kazandırılan konutların fiyatları ise 50 bin TL’den başlangıç gösteriyor. Projelerde konut sahibi olmak isteyenler için 20 yıla kadar ödeme imkanı sunuluyor.

ŞARTLARIN KARŞILANMASI BEKLENİYOR

TOKİ’den konut alacak olan vatandaşların bazı şartları karşılaması bekleniyor. Alt gelir grubuna özel projelerden konut alanlar ve sözleşme imzalayanlar, söz konusu konutu borçları bitene kadar devredemiyor. TOKİ’nin bazı projelerinde ise alınan konutta borç bitene kadar alıcının ya da ailesinin ikamet etmesi şartı aranıyor. Konutta ikamet edilmediğinin tespiti halinde ise imzalanan sözleşme feshedilebiliyor. 

EN FAZLA 4 BİN 500 TL GELİR

TOKİ’ye ait konutlardan bazıları kurayla satışa çıkarılıyor. Bu kuralarda dar gelirli vatandaşlara öncelik tanınıyor. TOKİ’nin bazı konutlarında ise aylık hane halkı gelirinin en fazla 4 bin 500 TL olması şartı aranıyor.