Konut Haberleri
27 Tem 2017 12:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:19

İşte size dünyanın en ilginç zenginlik hikayesi!

Facebook yılın bu çeyreğinde de rekor seviyede bir kar elde etti. Ancak şirket içinde öyle bir isim var ki Facebook büyüdükçe tarihin en ilginç zengin olma hikayesini bir kez daha akıllara getiriyor.

İşte size dünyanın en ilginç zenginlik hikayesi!
Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden Facebook, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. Facebook'tan yapılan açıklamada, şirketin net kârının bu yılın ikinci çeyreğinde 3,89 milyar dolara ulaşarak geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 70 artış kaydettiği belirtildi.

Hisse mi birkaç yüz dolar mı?

Ortaya çıkan bu devasa tabloda öyle bir zenginlik hikayesi var ki sizleri oldukça şaşkına çevirecek. Hikayenin sahibi 35 yaşındaki duvar ressamı David Choe. Facebook ilk kurulduğu zamanlarda Mark Zuckerberg, Choe’den California’daki Facebook ofisinin duvarlarına bir graffiti yapmasını istiyor. Bunun karşılığında kendisine ya birkaç yüz dolar ödemeyi ya da Facebook’un hisselerinden ufak bir pay vermeyi teklif ediyor. 

Şuan 200 milyon doları var

Kaderin cilvesi mi bilinmez ama Choe, nakit parayı almak yerine o günlerde henüz yolun başında olan Facebook hisselerinden pay almayı kabul ediyor. Zukerberg’in Choe’ye verdiği hisse miktarı ise yüzde 0,1 dolaylarında. Ancak bu durum sizi aldatmasın, yapılan hesaplamalara göre Choe’nun sahip olduğu hisselerin değeri bugün yaklaşık 200 milyon doları buluyor. İşte tarihteki en garip zengin olma hikayelerinden biri de tam olarak bu şekilde ortaya çıkıyor.