Konut Haberleri
27 Eki 2016 15:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:47

İşte Nihat Özdemir'den 3.Havalimanı'nın hiç bilinmeyen özellikleri

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, katıldığı İnovasyon Haftası etkinliklerinde 3. Havalimanı'nın hiç bilinmeyen özelliklerini anlattı..

İşte Nihat Özdemir'den 3.Havalimanı'nın hiç bilinmeyen özellikleri
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 150 milyon yolcu kapasiteli 3. Havalimanı'nın muhteşem özelliklerini ilk defa anlattı..

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında katıldığı Türk İş Dünyası panelinde İstanbul'da yapılacak 3'üncü Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

13 dakikada havalimanından çıkılacak

Havalimanın 2018'in ilk çeyreğinde açılmasının planlandığını belirten Özdemir, "Dünyada bir uçak köprüye yanaşınca bir yolcu köprüye ayağını attıktan 11 dakika sonra polis ve gümrük kontrolünü yapmış bagajını almış taksiye binen bir havalimanı var. Bu Singapur Changi Havalimanı. Biz bu 3'üncü Havalimanını yaparken hedefimiz 13 dakikada yolcumuz valizini alacak polis ve gümrük kontrolünden geçecek ve taksiye binecek bir havalimanı yapmaya çalışıyoruz." dedi.


Bloomberg HT Haber Koordinatörü Ali Çağatay'ın moderatörlüğünü yaptığı, Mediasa Medya Grubu CEO'su Demet Sabancı Çetindoğan, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı ve Simit Sarayı Onursal Kurucu Başkanı Haluk Okutur'un konuk olduğu panelde konuşan Özdemir, gelişmiş ülkelerin inovasyona yatırım yaptığının altını çizdi.

Limak Holding olarak 3 kıtada 52 bin çalışanlarıyla hizmet verdiklerini belirten Özdemir, şöyle dedi:

"Hedefimiz; bu rakamı arttırmak. Daha da yayılarak gitmek istiyoruz. Afrika, Balkanlar, Pakistan çok ülkeyle iş yaptık. Marka bir firma olma yolunda yürümekteyiz. Sabiha Gökçen Havalimanı'nı 30 aydı sözleşmemiz. Emine Hanım'ın da uçakları oradan kalkıyordu. En büyük müşterimizdir, hala devam ediyor. Temel atma töreninde '18 ayda bitireceksiniz' dedi. Hemen başladık. 18 ay olan 29 Ekim gününe denk geliyordu o gün geldi açılışını yaptı ve çalışmaya başladı. Aldığımızda 3.5 milyon yolcusu vardı. Bugün geçen yılki rakamlara göre 26 milyon yolcu geçmiş. 3'üncü havalimanını aldık, yapıyoruz. Çok önemli müşteri rahat edeceği huzur bulacağı bir havalimanı yapmaya çalışıyoruz. Yani uçarken stres altında uçmayacak. Gelirken de o kadar rahat ve konfor dolu havalimanı yapmaya çalışıyoruz. Dünyada bir uçak köprüye yanaşınca bir yolcu köprüye ayağını attıktan 11 dakika sonra polis ve gümrük kontrolünü yapmış bagajını almış taksiye binen bir havalimanı var. Bu Singapur Changi Havalimanı var. Biz bu 3'üncü havalimanını da yaparken hedefimiz 13 dakikada yolcumuz valizini alacak polis ve gümrük kontrolünden geçecek ve taksiye binecek bir havalimanı yapmaya çalışıyoruz. 2018'in ilk çeyreğinde bunu hizmete açmayı hedefliyoruz. Kosova'da da böyle bir havalimanı yaptık. Senegal'de Mısırda, Rostov Havalimanını yapıyoruz. Bütün buralarda inşaat tekniklerinin en hızlı en modern şekilde nasıl inovasyonda kullanabiliriz hesabını yapıyoruz."