Ekonomi
26 Eki 2017 14:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:30

İşte Merkez Bankası'nın faiz kararı!

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Buna göre, faizlerde değişikliğe gidilmedi.

İşte Merkez Bankası'nın faiz kararı!
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ekim ayı toplantısında beklentiler doğrultusunda faizlerde değişikliğe gidilmediğini açıkladı.

Politika faizi yüzde 8, faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borç alma faizi yüzde 7.25, koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizi yüzde 9.25 ve geç likidite penceresi (GLP) faizi de yüzde 12.25 seviyesinde kaldı.

ENFLASYONDA İYİLEŞME SAĞLANANA KADAR

Para politikası metninde sıkı duruşun kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Metinde şu ifadeler yer aldı;

"Enflasyonun bulunduğu yüksek seviyeler ve çekirdek enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeler fiyatlama davranışlarına dair risk oluşturmaya devam etmektedir. Bu çerçevede Kurul, sıkı para politikası duruşunun korunmasına karar vermiştir.

Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.  Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır."
ETİKETLER
#Enflasyon #faiz