Konut Haberleri
22 Haz 2015 14:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:50

İşte İstanbul'un yeni yüzü!

Örnek proje olarak söz edilen, ödüllü kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam eden Beyoğlu Belediyesi bu kez de Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için harekete geçti

İşte İstanbul'un yeni yüzü!
50 yıllık tapu sorununun çözüldüğü bölgede kentsel dönüşümün başlayacağını açıklayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, tapusunu almış, uzlaşmayı tamamlayan adalarda belediye tarafından kurulan firma ile hak sahiplerinin kat karşılığı anlaşmalara başlayacağını söyledi.

Toplam 1 Milyon 650 bin metrekare alanı kapsayan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesinin 1. Etabında uzlaşma süreci başlarken Fetihtepe ve Piripaşa mahallelerini kapsayan, 3550, 3571, 3572, 2950 adalarda ikamet eden hak sahipleriyle uzlaşma toplantıları gerçekleştirildi.

Tarihi bir adım attıklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, tapu sorınunun çözümü ile birlikte imarlı ve planlı yapılaşmanın önündeki engellerin birer birer kaldırıldığını, şimdi de kentsel dönüşüme start vermek için harekete geçtiklerini söyledi.

Dönüşüm öncesi altyapı çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütüldüğünü belirten Başkan Demircan, tapu sorununun çözülmemesi durumunda bir çok kişinin evinin ve iş yerinin yeşil alan olarak kalacağını, ancak yapılan plan sayesinde kimsenin mağdur edilmediğini belirtti.