Konut Haberleri
29 Tem 2016 16:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:31

İşte İstanbul'un dev projeleri!

İBB Başkanı Kadir Topbaş İstanbul'un yeni dev projelerini açıkladı.

İşte İstanbul'un dev projeleri!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi ve projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Topbaş, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı büyük bir direniş gösteren Çengelköy’ü gezerek geçmiş olsun dileklerini ilettiğini dile getirerek, “Çengelköylülerin destanını unutulmaması için Çamlıca Cami’nin yanına büyük bir park yaparak Gazi Çengelköy Parkı ismini vereceğiz. Çok kısa sürede yapmak istiyoruz. Projesi üzerinde çalışıyoruz” dedi.

10 milyar dolarlık iş
İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 4 Ağustos’tan itibaren 7 tane yeni metro hattının ihalesini yapacaklarını müjdeleyen Topbaş, “Arkasından Büyükçekmece’ye kadar gidecek 23 kilometrelik yeni karayolu tünelleri gelecek. Toplam 10 milyar dolarlık işler. Yatırımlar devam edecek. Yeraltını daha fazla kullanalım ve trafik rahatlasın istiyoruz. Biz bize yeteriz. Durmayacağız, daha çok iş yapacağız. Daha güçlü hale geleceğiz” diye konuştu.

Sanat galerisi
İstanbul’un 8 bin 500 yıllık derin tarihinde birçok tarihi eseri barındırdığını vurgulayan Topbaş, Taksim Meydanı’nda Osmanlı döneminde Topçu Kışlası’nın olduğunu, bir mimar olarak ön yargılı duruşları kabul edemediğini söyledi. Taksim Topçu Kışlası’nı yapacaklarını belirten Topbaş,"Sanat galerisinin altında iç ve dışa bakan kafeler düşününüz. Ve insanların Şanzelize’ye gittiği gibi gelip orda kafelerde de geç saatlere kadar oturduğu gibi bir sanat galerisi olabilir. Bunun proje çalışmaları devam ediyor. Altında otoparkı da olacak. Bununla ilgili kurul karaları vardı. Mahkeme kararları da yapılabileceği yönünde netleşti. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu eserin yapılmasının doğru olacağını söyledi. Fonksiyon olarak da kentin kültürüne hizmet edecek” dedi.

Taksim'e opera binası
Taksim AKM’de her şeyin bir arada yapıldığını ve bunun yanlış olduğunu belirten Topbaş, “Burada konser de opera da veriyoruz. Toplantılar da yapılıyor. Esasında opera farklı bir şey. Onun kendi tınısı, akustiğine uygun olarak yapılması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız söylüyor. Orada İstanbul Büyükşehir Belediyemize ait otoparkı da katarak, mimarlarımızın güzel projesiyle bir opera binasının hayata geçmesi lazım. Yıllardan beri bu şekilde duruyor. Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ne de karşı çıkıldı. Yaptık, şu anda mükemmel bir tiyatro salonu olarak hizmet veriyor” ifadelerini kullandı.

Kabataş'a büyük yatırım
Kabataş meydan projesi ile trafiğin yer altına alınacağı ve oradaki kaosun ortadan kaldıracağını belirten Topbaş, denizden gelen trafiğin yapımı devam eden Mahmutbey metrosuna ve mevcut finüküler ve tramvay hatlarına aktarılacağını söyledi. Üsküdar-Kabataş arasında hayata geçirilecek Yaya Tüneli’nin de buraya entegre edileceğini söyleyen Topbaş, “Üstte güzel bir meydan olacak. Yenilenen iskelelerle önemli bir dağılım noktası olacak. Karayolu trafiği de alttan aksın, insanlar egzozlardan zehirlenmesin” dedi.

Elektrikli otobüs geliyor!
Kadir Topbaş, konuşmasında yeni bir ulaşım projesinden de bahsederek, Tarihi Yarımada’da elektrikli otobüslerin çalışacağını açıkladı. Bu bölgeyi belirli saatlerde trafikten arındırmayı da planladıklarını belirten Topbaş, “Tarihi Yarımada’yı daha çok elektrikli araçların bulunduğu bir bölge haline getireceğiz. Bu bölge daha çok yaya ağırlıklı olsun istiyoruz. Bunu daha temiz bir hava, daha güzel yürüme alanları oluşsun diye yapıyoruz” şeklinde konuştu.