Konut Haberleri
26 Eki 2016 12:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:46

İşte Galatasaray'ın Riva ve Florya arazilerinin akıbeti

Geçtiğimiz günlerde Emlak Konut ile Galatasaray yönetimi arasında imzalanan Riva ve Florya arazileri protokolünün detayları ortaya çıktı..

İşte Galatasaray'ın Riva ve Florya arazilerinin akıbeti
Emlak Konut güvencesiyle Konya'da gerçekleştirilen Temaşehir projesi lansmanınıda konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum Galatasaray yönetimi ile yapılan arsa protokolüne ilişkin ilk kez açıklamalarda bulundu. 

''1  Milyon metrekare Riva, 23 bin metrekare de Florya olmak üzere 2 arazi için Galatasaray yönetimi ile protokol imzaladık'' diyen Kurum sözlerine söyle devam etti; ''Arsa payına düşen gelirin yüzde 80’ni kulübe ödenecek. Galatasaraylıların içi rahat olsun. GS Spor Kulübü, olabilecek en iyi protokole imza attı. Biz de Emlak Konut GYO olarak bu işe bir sosyal sorumluluk projesi olarak bakıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu projeye ilişkin katkılarına da değinen Murat Kurum, “Galatasaray’da sürecin bu aşamaya gelmesinde Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın büyük desteği oldu. Süreci ilk günden bu yana adım adım takip etti” dedi.

İşte Galatasaray'ın Riva ve Florya arazilerinin serüveni

Mali sorunlarla boğuşan Galatasaray, en büyük gelir umudu İstanbul Riva ve Florya arsaları için Emlak Konut GYO ile anlaştı.

Projelerin hasılat paylaşımı modeliyle ihale edilmesi ve elde edilecek gelirin yüzde 80’inin Galatasaray’a verilmesi yönünde anlaşıldı. Konuyla ilgili görüşülen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “İhaleyi kazanan firmanın vereceği arsa bedelinin yüzde 80’i Galatasaray’ın, yüzde 20’si bizim olacak. Bu yılın sonunda veya 2017’nin ilk çeyreğinde ihale sürecini başlatmayı öngörüyoruz” dedi.

Kulübün uzun süredir gelir getirecek bir projeye dönüştürmek istediği 1 milyon 76 bin metrekarelik Riva ve 22 bin 627 metrekarelik Florya arsaları için devreye giren Emlak Konut GYO’nun ekspertiz çalışması yaptırdığını kaydeden Kurum, toplamda 508 milyon TL arsa değeri oluştuğunu ifade etti. Bu rakamın minimum bedel olduğuna dikkat çeken Kurum, “Yani, Galatasaray’a bu iki projeden en az 508 milyon TL kazanacağını taahhüt ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Riva’da 869 bin metrekarelik konut imarlı arsa bulunduğunu, 200 bin metrekare civarı orman alanı olduğunu belirten Kurum, Florya Metin Oktay Tesisleri’nin içinde yer alan arsanın ise mevcut durumda imarı olmadığını söyledi. “Florya arsası bölge koşullarına uygun olarak imara açılacak” diyen Kurum, şöyle devam etti: “Burada kaç konut yapılabilir, nasıl bir proje olur, buna göre şekillenecek. İmzalanan protokolü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da destekliyor. Bizim için yüzde 20 gelir payı aldığımız önemli bir proje. Galatasaray da Emlak Konut GYO güvencesi ve know how’ını değerlendirecek.”

Galatasaray’ın en az 508 milyon TL kazanacağı ifade edilen ihalelerde fiyatın daha yükseğe çıkacağı öngörülüyor. Özellikle 3’üncü köprü etkisiyle Riva’daki değer artışı ve arsa arzının kısıtlı olduğu Florya’daki konut talebi, kulübün projelerden 1 milyar TL’yi aşan gelir elde edebileceğini işaret ediyor.

1-Emlak Konut GYO, İstanbul Riva ve Florya arsalarında yapılacak projelerden Galatasaray’a en az 508 milyon TL gelir taahhüt etti

2-Riva’da bin 500 ila 2 bin arası konut üretilmesi planlanırken, halihazırda spor tesisi olan Florya için bölge koşullarına uygun imar çıkarılacak

3-Plana göre, hasılat paylaşımı ihalesini alan firmanın arsa sahibine ödeyeceği gelirin yüzde 80’i kulübün, yüzde 20’si Emlak Konut GYO’nun olacak

Galatasaray’ın Riva arsasındaki son imar durumunu sorduğumuz Murat Kurum, “Mevcut şartlarda, arsada hiçbir imar sorunu yok. 1/5000 ve 1/1000’lik planlara uygun imar söz konusu. Hatta kulübün proje için aldığı ruhsat bile var. İsteseler kendi projelerini yapmaları için hiçbir engel yok” dedi. Kurum, imarlı arsada gerçekleştirilecek projede bin 500 ila 2 bin arası konuta yer verilebileceğini ifade etti

Emlakeki.com/ Özel Haber