Konut Haberleri
28 Kas 2014 12:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:13

İşte en pahalı caddelerimiz!

JLL tarafından açıklanan Türkiye “Perakende Pazarı Raporu” kapsamında Türkiye'nin en pahalı caddeleri belirlendi. Buna göe ilk 3'te İstiklal Caddesi, Bağdat Caddesi ve Nişantaşı yer alıyor..

İşte en pahalı caddelerimiz!
75 ülkede faaliyet gösteren JLL tarafından hazırlanan Türkiye  Perakende Pazarı Raporu’na göre, İstiklal Caddesi’nde 100 metrekarelik bir mağazanın aylık kirası ortalama 24.000 Euro’ya yükseldi. İstiklal caddesi'ni ise pahalılıkta Bağdat Caddesi ve Nişantaşı takip ediyor.

Perakende sektörünün İstiklal ve Bağdat Caddeleri’ne yönelik talebinin arttığını belirten rapora göre, 2014 yılının 3. çeyrek dönemi sonu itibariyle İstiklal ve Bağdat Caddeleri’nde kira bedelleri yıllık bazda yüzde 6.67 artış gösterdi. Söz konusu iki caddede birincil kira arzında metrekare fiyat ortalaması 240 Euro olarak belirlendi. Yani 100 metrekarelik bir mağazanın aynlık kira bedeli 24.000 Euro.

İstanbul'un en gözde lokasyonları arasında yer alan Nişantaşı'nda ise ortalama kira bedeli 200 Euro civarında olup kira bedellerinin 2015 yılında da artacağı öngörülüyor.

Rapora göre, 2015 yılında İstiklal, Bağdat, Bahariye ve Beşiktaş Çarşı’da kiralar yükselmeye devam edecek.  2015 yılında Alemdağ ve Nispetiye Caddeleri’ndeise fiyatların yine aynı seviyelerde olması bekleniyor.

Samsun’un İlkadım ilçesindeki Gençlik Caddesi’nin 550 metrekarelik bölümünün kendisine ait olduğunu belirten bir vatandaş, 58 gündür sorununun çözülmediğini ve tazminat talep edeceğini belirtti..

Samsun’un İlkadım ilçesinde ikamet eden evli ve 2 çocuk babası İbrahim Akbulut, 19 Haziran 2014 tarihinde Gençlik Caddesi’nin 550 metrekarelik bölümünün kendisine ait olduğunu öne sürerek ölçüm yaptırmış ve söz konusu arazinin hiçbir kamulaştırma yapılmadan  Büyükşehir Belediyesi tarafından alındığını ve yol yapıldığını öğrenmişti. Yolu demir kazıklarla  çevirip trafiğe kapatan ve yola üzerinde  ’Bu cadde tapulu arazim olduğu için kapatılmıştır’ yazan bir levha asan Akbulut, yolun 58 gündür kapalı olduğunu söyledi.

Yolu kapattıktan sonra yetkililerin çözüm için 10 gün talep ettiğini ancak 1 ay süre vermesine rağmen henüz bir çözüm sunulamadığını belirten Akbulut, tapulu arazisinin izinsiz kullanılması sebebiyle tazminat isteyeceğini belirtti.