İşte dünyanın en güzel şehirleri!

İngiliz Daily Telegraph Gazetesi, dünyanın en güzel şehirlerini belirledi. En güzel şehirler arasında Türkiye'den bakın hangi şehir var...

İşte dünyanın en güzel şehirleri! - Sayfa 1

İngiliz Daily Telegraph Gazetesi, dünyanın en güzel şehirlerini belirledi. En güzel şehirler arasında Türkiye'den bakın hangi şehir var...

120
İşte dünyanın en güzel şehirleri! - Sayfa 2

İsfahan Ülke: İran İran'da İsfahan Eyaleti'nin yönetim merkezi olan şehir ve aynı zamanda ülkenin üçüncü büyük şehri. İsfahan, geleneksel İran mimarisine ait bir çok esere ev sahipliği yapıyor. Bu eserlerin çoğu Safevi Hükümdarı Şah Abbas’ın vizyonunun eseri. Gezilecek yerler arasında İmam Meydanı, İmam Camii, Şeyh Lütfullah Camii, Ali Gapu Sarayı yer alıyor.

220
İşte dünyanın en güzel şehirleri! - Sayfa 3

Floransa Ülke: İtalya Floransa gezilecek yerler bakımından İtalya başta olmak üzere Avrupa’nın en önemli şehirlerinden biri. Rönesans’ın doğum yeri olarak bilinen ve bir dönem İtalya Krallığı’na da başkentlik yapmış olan Floransa’da gezilecek birçok önemli nokta bulunuyor. Floransa gezilecek yerler arasında Floransa Katedrali (Duomo), Giotto’nun Çan Kulesi, Aziz Giovanni Vaftizhanesi, Museo dell’Opera del Duomo yer alıyor.

320
İşte dünyanın en güzel şehirleri! - Sayfa 4

Luang Prabang Ülke: Laos Luang Prabang sadece etkileyici mimarisi ve huzur veren havasıyla değil aynı zamanda yapılabilecek aktiviteleriyle de gezginlerin uğrak noktası. Bölgede gezilecek yerler arasında Mount Phousi, Wat Mai Suwannaphumaham, Heuanchanh Heritage House ve Wat Sen yer alıyor.

420