Ulaşım
08 Tem 2014 10:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:28

Boğazın 3. incisinden mühendislik gururu!

Geçen yıl yapımına başlanan 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yavaş yavaş ortaya çıkan Yavuz Sultan Selim Köprüsü görenleri kendine hayran bırakırken gurur tablosu haline de geldi

Boğazın 3. incisinden mühendislik gururu!
Toplam uzunluğu 320 metreye ulaşacak olan köprü ayaklarının yükselişi devam ediyor. İstanbul’un her iki yakasından da görülebilen köprü ayaklarının yüksekliği 245 metreyi aştı. Köprü inşaatındaki çalışmaların son hali görüntülendi.

İŞTE 3. KÖPRÜ'NÜN SON HALİ!


İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Şubesi heyeti, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’ne teknik gezi düzenledi. Ziyarette konuşan İMO Gebze Şube Başkanı Ziya Özhan, Türk mühendislerinin projeyi sevk ve idare etmesinin önemli bir gelişme olduğunu söyleyerek, Türk mühendisliğinin geldiği aşamadan gurur duyduklarını belirtti.

ICA’nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde çalışmalar sürüyor. Projeye sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerden ilgi görmeye devam ediyor. Bu kez TMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Şubesi heyeti, 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi hakkında bilgi almak için projeyi yerinde görme fırsatı buldu. İnşaat mühendisleri heyeti, önce proje hakkındaki teknik detaylardan oluşan bir sunum izledi.

ICA ekibi köprünün önemini  ve teknik, sosyal ve çevresel özelliklerini heyete yaptıkları sunumlarla paylaştı. Proje Planlama ve Raporlama Mühendisi Onur Karaca öncelikle heyete bilgi verdi. Proje Kontrol Direktörü Cem Erer de, projenin gelişmelerini ve yapılan çalışmaları anlattı. ICA İş Sağlığı, İş Güvenliği, Kalite ve Çevre Direktörü Alper Baysal ise projenin Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi süreciyle ilgili bilgi verdi. Heyet, köprü kulelerinin yapımının devam ettiği şantiye alanını da gezdi.

Projenin yapım süreciyle ilgili saha gezisi sırasında bilgi alan heyette bulunan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Şube Başkanı Ziya Özhan, projeyle çok önemli bir mühendislik icra edildiğini söyledi. Özhan, “Asma köprü projeleri dünyada çok nadir… Bu sıradan bir mühendislik işi değil. Bu modelin, uygulanmasını görmek bizim için çok iyi oldu.” dedi. 

Devam eden çalışmalardan etkilendiklerini anlatan Gebze Şube Başkanı Ziya Özhan, “En büyük ortağın Türk olması, bizi onurlandırdı. Projenin detaylarında çevrebilimsel (ekolojik) köprülerden tutun, bir çok yönüyle birlikte çok özel bir proje etkilenmemek elde değil” ifadesini kullandı.