Konut Haberleri
17 Nis 2015 08:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:34

İşte Avrupa'nın en beğenilen kenti!

Almanya'nın popüler seyahat dergisi "Travelbook" tarafından hazırlanan "2015 yılında gezilecek 25 şehir" listesinin birinci sırasında İstanbul yer aldı

İşte Avrupa'nın en beğenilen kenti!
Almanya'nın popüler seyahat dergisi "Travelbook" tarafından hazırlanan ve okuyucuların oyları ile oluşturulan "2015 yılında gezilecek 25 şehir" listesinin ilk sırasında İstanbul yer aldı. Türkiye'den Göreme'nin de sekizinci sırada yer aldığı listenin ilk sırasında yer alan İstanbul Avrupa'nın en beğenilen turistik kenti oldu. İstanbul'un üst üste ikinci defa listenin birinci sırasında yer alması olağanüstü olarak yorumlandı.

Travelbook dergisinin internet sitesinde duyurulan haberde İstanbul'un "dünyanın en büyüleyici kentlerinden biri" olduğu belirtildi. Listenin sekizinci sırasında yer alan Göreme için de Kapadokya'daki Peri Bacaları'nın balonlarla "havadan müthiş göründüğü" ve kültür ve deniz tatili yapmak isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat olduğu belirtildi.

"2015 yılında gezilecek 25 şehir" listesi ise şu şekilde:
İstanbul - Türkiye, Prag - Çek Cumhuriyeti, Londra - İngiltere, Roma - İtalya, Paris - Fransa, Zermatt - İsviçre, Barcelona - İspanya, Göreme - Türkiye, St. Petersburg - Rusya, Atina - Yunanistan, Budapeşte - Macaristan, Lizbon - Portekiz, Floransa - İtalya, Venedik - İtalya, Rimini - İtalya, Amsterdam - Hollanda, Sorrent - İtalya, Madeira - Portekiz, La Oliva - İspanya, Reykjavik - İzlanda, Krakow - Polonya, Viyana - Avusturya, Killarney - İrlanda, Edinburg - İskoçya ve Berlin - Almanya.