Konut Haberleri
11 Tem 2017 09:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:17

İstanbul'un meydanları yenilenecek!

İstanbul'un 71 önemli cadde ve meydanı 2,5 yıl sürecek çalışma ile yenilenecek. İBB, projeyi ihaleye çıkaracak.

İstanbul'un meydanları yenilenecek!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 71 cadde ve meydanın düzenlenmesi işini ihaleye çıkarıyor.  Düzenleme işinin yer tesliminden itibaren 925 gün sürmesi planlandı.

TAKSİM, BAKIRKÖY…
İstanbul genelinde cadde düzenleme işi ihalesine göre 71 nokta bulunuyor. Düzenleme yapılacak noktalar arasında Taksim Beyoğlu'ndaki Şişhane Meydanı, Sıraselviler Caddesi, Kadiriler Yokuşu, Talimhane bölgesi, Piyalepaşa Bulvarı-Kasımpaşa Deniz Askeri Hastanesi bulunuyor. Bakırköy'de Özgürlük Meydanı, Ataköy Meydanı, İncirli Caddesi, İstanbul Caddesi, Florya Caddesi, Bahçelievler'de Şirinevler Kent Meydanı var.

İHALE 25 TEMMU'DA

Tarihi Yarımada'nın en önemli ulaşım yollarını oluşturan Atatürk Bulvarı, Vatan Caddesi, Aksaray'dan Beyazıt'a uzanan Ordu Caddesi, Vezneciler'den Süleymaniye'ye uzanan 16 Mart Şehitleri Caddesi'nin de yenilenmesi planlanıyor. Sirkeci Feribot İskelesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi arasındaki alan yeniden inşa edilecek.

İhale kapsamında Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada'nın cadde ve meydanları da düzenlenecek.  İstanbul genelindeki köprü, viyadük ve yaya üst geçitlerinin güçlendirilmesi planlanıyo. Güçlendirme çalışmaları için proje hazırlanması işi için İBB 25 Temmuz'da ihaleye edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açacağı İhale kapsamında düzenlenecek bölgeler arasında şu noktalar yer alıyor:
“Büyükçekmece Gazi Mustafa Kemal Caddesi, Esenyurt Nazım Hikmet Bulvarı, Güngören Davutpaşa Caddesi, İnönü Caddesi, Küçükçekmece 27 Mayıs Caddesi, Zeytinburnu Abay Caddesi, Zübeyde Hanım
Caddesi, Rauf Denktaş Caddesi, Bağcılar Atatürk Caddesi, Fatih Caddesi, Bahçelievler Çavuşpaşa Caddesi, Beylikdüzü Cumhuriyet Caddesi Yayalaştırma Projesi, Çatalca Cevdet Barın Caddesi, Gaziosmanpaşa Meydanı, Küçükçekmece Aşık Veysel Caddesi.”