Konut Haberleri
18 Mar 2015 13:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:29

İstanbul’un incisi Sea Pearl Ataköy’de...

Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında yaptığı nitelikli projelerle sektördeki önemli yerini koruyan Kuzu Grup, Kat Gayrimenkul’le birlikte Ataköy sahilinde geliştirdiği Sea Pearl projesini metrekaresi ortalama 7 bin 200 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sundu

İstanbul’un incisi Sea Pearl Ataköy’de...
Ataköy sahilinde denize sıfır bir konumda iki etap halinde yükselen Sea Pearl’ün ilk etabı 53 bin 900 metrekare inşaat alanına, 132 bin 955 metrekare satılabilir alana, 6 bin 185 metrekare gölet alanına, 33 bin metrekare de yeşil alan ve yürüyüş yollarına sahip bulunuyor. 20 katlı 4 blokta 631 üniteden meydana gelen ilk etapta, alanları 88 ila 398 metrekare arasında değişen 1+1’den 4.5+1’e kadar farklılık gösteren konut tipleri yer alıyor. İnşaat ve satış çalışmaları tüm hızıyla devam eden Evrenol Architects imzalı projede, ilk etap teslimlerinin Temmuz 2017’de yapılması planlanıyor. Sea Pearl projesi için firma bünyesinde 3 ayrı ödeme planı uygulanıyor. Bunlardan ilkine göre yüzde 5 peşin, 48 ay eşit taksit; ikincisine göre yüzde 10 peşin 36 ay vade farksız; son ödeme planına göre ise yüzde 5 peşinat ile banka kredisi kullanılarak konut sahibi olunabiliyor.
Lüksün yeniden yorumlandığı mega proje
Katıldığı Cityscape Global ve MIPIM 2015 fuarlarında yabancı yatırımcı ve gayrimenkul devlerinden tam not alan Sea Pearl, yerli yatırımcılar tarafından da büyük ilgi görüyor. Gerek konumu, gerek ayrıcalıklarla dolu sosyal alanları gerekse lüksü yeniden yorumlayan mimarisi ile İstanbul’un mega projesi unvanına sahip Sea Pearl, uzun yıllar adından söz ettirecek bir kalitede inşa ediliyor.

Türk inşaat sektörüne örnek olacak
İstanbul’un en değerli semtlerinden Ataköy’de, yaklaşık 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle hayata geçirilen Sea Pearl ile ilgili konuşan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Bazıları ihtişam sever, bazıları ihtişamlı yaşar mottosuyla yola çıktığımız projemiz, Türk inşaat sektöründe kendine önemli bir yer edinecek ve birçok yapıya örnek olacak donanıma sahip. Marmara Denizi’ne olan eşsiz hâkimiyeti ile İstanbul’un rakipsiz projesi Sea Pearl, sahip olduğu her detayda ‘lüks’ algısını yeniden yorumluyor” dedi.

Yoga salonundan seyir adasına
Projedeki zengin sosyal alanlarla ilgili de bilgi veren Kuzu, “Sea Pearl’de her bloğun kullanımına özel 150 ila 200 metrekare arasında değişen fitness salonları, yoga salonları, dinlenme alanları ve bunların yanı sıra çocuk oyun alanları, yürüyüş ve koşu yolları, tenis kortu, streetball sahası, yaya yolları, biyolojik gölet, seyir adası, barok tarzı peyzaj alanı yer alıyor” diye konuştu.

Peyzajda barok izler hüküm sürüyor
Sea Pearl’deki tüm bağımsız bölümler deniz manzarasına hâkim bir konumda yükseliyor. Projede, su ve yeşil doku gibi öğeler mekânsal olarak gündelik yaşama dâhil ediliyor. Sea Pearl’ün peyzaj tasarım kurgusu çağdaş ve gelenekselin aynı potada yorumlanmasıyla ortaya çıkarılıyor. Projenin peyzaj plan kararlarında, barok izler taşıyan eski saray ve bahçelerden esinleniliyor. Binaların alt katlarında başlayan toprak renginin hâkimiyeti, üst katlara gittikçe açık gri ve mavi tonlara dönüşerek gökyüzüyle birleşen ve kütle etkisini hafifleten bir konsept sunuyor. Bina cepheleri çağdaş kent kültürünü yakalamak amacıyla, Türk kültür ve geleneğinin modern bir yorumu olarak ele alınıyor. Mevcut Ataköy yerleşimine bakan arka cephelerdeki görkemli girişler kaliteli malzemelerle tasarlanıyor ve bu mimari yaklaşım, cephenin asli yapısını oluşturan Selçuklu yıldızının modern yorumuyla perçinleniyor.

Kolay ulaşım
Atatürk Havaalanı’na 2 km uzaklıkta olan Sea Pearl’ün E5 ve Basın Express yolu üzerinden TEM ile bağlantısı bulunuyor. FSM Köprüsü’ne 25, Boğaziçi Köprüsü’ne 17, Ataköy Yat Limanı’na 1 km mesafede yükselen projeye doğrudan ulaşım, sahil yolu olarak da bilinen Rauf Orbay Bulvarı’ndan sağlanıyor. Galeria, Capacity, Carousel, Marmara Forum, A Plus, Flyinn  alışveriş merkezlerine olan yakınlığıyla dikkat çeken Sea Pearl; Dünya Göz Hastanesi, Acıbadem Hastanesi, International Yeşilköy Hastanesi, Bakırköy Devlet Hastanelerine de yakın bir konumda yer alıyor.