Emlak Konut
01 Ağu 2018 09:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:55

İstanbul’un gözdesi yeni yatırım ilçeleri

İstanbul ve çevresinde yatırım yapmak isteyen kişiler için yatırım tavsiyeleri, şehrin değişen merkezleri doğrultusunda olmaktadır. Gün geçtikçe hızla büyümekte ve gelişmekte olan İstanbul’un, bu özellikler doğrultusunda yatırım bölgeleri de değişmektedir.

İstanbul’un gözdesi yeni yatırım ilçeleri
İstanbul gayrimenkul sektörünün yönünü değiştirecek olan projeler ise şehre yapılacak 3.havalanı ile 3.köprü olmaktadır. Bununla birlikte yeni otoyol yapımı ve kentsel dönüşüm hizmetleri de yine sunulan ulaşım hizmetlerinin bulunduğu alanda yer alacaktır. Tüm hizmetlerin lokasyon yönü ise şehrin kuzeyi olmaktadır. Gayrimenkul yatırımlarında değer kazanacak iller de bu bağlamda; Sarıyer, Sancaktepe, Ümraniye, Çatalca, Arnavutköy, Pendik ve Tuzla olmaktadır. Tüm hizmetler tam anlamıyla sunulduğunda ve kullanılmaya başlandığında, sayılan bölgelere yapılan tüm yatırımlar büyük değer kazanacaktır.

Yeni Gayrimenkul Yapacaklar İçin 11 İlçe Önerisi

İlk defa gayrimenkul yatırımı yapacak ya da yatırımlarını değer görecek ancak uygun fiyatlı alanlarda değerlendirmek isteyenler, satılık dükkan, mağaza, işyeri ve de özellikle konut alımlarını 11 ilçe üzerinde gerçekleştirebilirler.

İşte yatırıma uygun ilçeler!

Bu ilçelerden Avrupa Yakası’na bulunanlar, Başakşehir, Esenyurt, Halkalı, Beylikdüzü, Arnavutköy, Çatalca ve Sultangazi olmaktadır. 

Anadolu Yakası’nda ise; Sancaktepe, Çekmeköy, Pendik ve Tuzla tercih edilebilir. Sayılan ilçeler yeni gelişim bölgelerinde yer almaktadır. 

Uygulanacak yen hizmetler ile şehrin ana merkezlerine ulaşım da son derece kolay ve hızlı olacaktır. Belirtilen ilçelerde bulunan ya da uygulanacak olan projelere yatırım yapılmasıyla, yatırımcıların ileride büyük kazanç elde etmesi öngörülmektedir. Sayılan ilçelerdeki kentsel dönüşüm projelerinin de iyi bir şekilde değerlendirilmesi ya da sahibinden satılık konut alımlarının artmasının sağlanması da uzun vadeli yatırımlar için önemli bir kazanç elde edilmesini sağlayacaktır.

Kazançlı Arsa Yatırımları İçin

İstanbul ve çevresi için sunulacak hizmetlerin kuzeye doğru kayması, kazançlı arsa alımlarının rotasını da kuzeye çevirmiştir. Arsa alım ve satımlarının değer kazandığı ve gün geçtikçe daha da değer kazanacağı bölgeler de bu bağlamda; Tayakadın, Poyrazköy, Arnavutköy, Sancaktepe, Karaburun, Yeniköy ve Durusu olmaktadır. Bölgeden alınacak arazi değerlerinin, tüm hizmetler tam anlamıyla uygulanmaya başladığında % 400 oranında artacağı öngörülmektedir. Bu bakımdan kazançlı arsa yatırımları için sayılan bölgeler tavsiye edilmektedir. Arsa alımlarında hareketlilik, tüm yerleşim alanlarının; apartman, konut, yazlık iş merkezi, ofis, mağaza gibi alanların da alımını etkileyeceği için sayılan ilçelerde, konut, iş yeri ya da ofis yatırımlarının yapılması da kişilerin uzun vadede kazançlı çıkmasını sağlayacaktır.