Konut Haberleri
23 Oca 2018 17:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

İstanbul’un en ucuzu Esenyurt oldu

Son dönemde konut piyasasının en hareketli olduğu bölgelerin başında İstanbul Esenyurt geliyor. TUİK rakamlarında da zirveye oturan Esenyurt’ta 600 liraya kiralık ev bulmak da mümkün 94 bin liraya satılık 1+1’de.

İstanbul’un en ucuzu Esenyurt oldu
Konut piyasasında son yıllarda ciddi şekilde devam eden Esenyurt fırtınası etkisini göstermeyi sürdürüyor. Güneş gazetesinden Yunus Çağlar'ın hazırladığı habere göre; konut yatırımcısının en çok rağbet gösterdiği ilçelerin başında halen Esenyurt geliyor.

94 BİN LİRAYA EV VAR
Tapu işlemlerinin en çok gerçekleştiği Esenyurt'ta yeni projelerde yer alan dairelerin metrekaresi bin 700 TL'den başlıyor. Kira değerlerinin ulaşım yatırımlarına bağlı olarak günden güne yükselmesi yatırımcıların yüksek prim elde etmesi sağlıyor. Rağbet gören ilçede 1+1’de 94 bin, 2+1’de ise 179 bin liradan başlayan fiyatlarla daire bulunabiliyor. Oysa İstanbul’un merkezi bölgeleri incelendiğinde, konut metrekarelerinin 6 bin ile 15 bin lira arasında değiştiği görülüyor.

KİRALAR 600 TL’DEN BAŞLIYOR
Esenyurt'ta kiralıklar incelendiğinde, 2 oda 1 salon dairelerde kiraların 600 liradan başladığı göze çarpıyor. 100 metrekarenin üzerindeki daire tiplerinde ise 750 liradan başlangıç gösteriyor. Bu durum hem satışın, hem de kiralamanın daha hızlı gerçekleşmesini sağlıyor. Esenyurt, Türkiye'de Suriyeli nufüsünün en fazla yaşadığı bölgelerden biri olarak da biliniyor.