Arsa-Arazi
26 Eyl 2015 10:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:28

O bölgede arazi fiyatlarında inanılmaz artış!

İstanbul’da 29 Ekim 2015’te açılacağı duyurulan Üçüncü Boğaz Köprüsü ile inşaatı devam eden Üçüncü Havalimanı projeleri, bölgedeki arazi fiyatında yükselişi kışkırtıyor.

O bölgede arazi fiyatlarında inanılmaz artış!
İstanbul’da 29 Ekim 2015’te açılacağı duyurulan Üçüncü Boğaz Köprüsü ile inşaatı devam eden Üçüncü Havalimanı projeleri, bölgedeki arazi fiyatında yükselişi kışkırtıyor. İstanbul’da; Karaburun, Yeniköy ve Poyrazköy fiyatların en çok yükseldiği bölgeleri oluşturuyor. 1/5000’lik planları bulunmayan bu bölgelerde imarsız tarlaların metrekare fiyatları 500 liradan başlayıp bin liraya kadar çıkıyor.

Tarlalar el değiştiriyor
İstanbul’un kuzey ormanlarının arasına serpiştirilen Nakkaş, Boyalık, Tayakadın gibi köylerde, çok değil bundan 8-10 yıl öncesine kadar metrekaresi 5 liradan başlayan fiyatlardan tarla bulmak mümkündü. Ekonomist’in haberine göre; büyük kamu projelerinin yapılacağı dedikodularının çıkmasıyla arazi simsarlarının merceği altına giren bölgede, imarı bulunmayan tarla statüsündeki araziler bir bir el değiştirmeye başladı.  Ardından o dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Üçüncü Köprü ve Üçüncü Havalimanı’nın bu bölgede yapılacağını duyurması ile fiyatlar tavan rakamı görmüştü.  Eylül 2015 ayı sonu itibarı ile gelinen noktada ise beş yıl önce metrekaresi 60-70 lira arasında değişen Yeniköy’de fiyatlar, kat be kat artarak 600-700 liralara ulaştı.

Fiyatlar çok arttı
Karaburun’da 220-250 lira arasında olan fiyatlar ise şimdi 800 ile bin lira arasında değişiyor. En ilginci ise bu bölgelerde gayrimenkul projesi geliştirmek için imarın bulunmayışına rağmen fiyatların hâlâ yükselme eğiliminde olması. Üçüncü Havalimanı ve Üçüncü Köprü gündeme geldiğinde fiyatların dört katına ulaştığına dikkat çeken TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, “Son üç yıllık zaman zarfında her iki projenin getireceği hareketi görenler büyük alımlara girişti. Şu anda küçük tarlaların satışları dışında arazilerini satmak isteyen büyük bir grup yok. Çünkü piyasadaki konjonktür olumlu hava vermiyor. Bu tarz ortamların gayrimenkule etkisi bekle gör şeklinde oluyor” diyor.