Konut Haberleri
16 Haz 2017 17:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:14

İstanbul’un ada sayısı artacak!

İstanbul Pendik’te su sporlarının yapılacağı 3 yapay ada inşa edilecek. Deniz dolgusuna yapılacak adaların yüz ölçümü 603 bin 500 metrekare olarak hesaplandı. Adalar, su spor alanları, tekne turları, gezinti ve seyir terasları ile yelkencilik gibi su aktivitelerinin merkezi olacak.

İstanbul’un ada sayısı artacak!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik’te deniz dolgusuna 3 yapay ada yapacak. Proje için çalışmalar hızlandı. 9 milyon metreküp dolgu malzemesi kullanılarak inşa edilecek adalarla birlikte İstanbul'un ada sayısı da artmış olacak. Su spor alanları, tekne turları, gezinti ve seyir terasları, yelkencilik gibi su aktivitelerin merkezi olarak düşünülen adaların içinde de, turizm tesisleri ve kimi spor alanları da yer alacak.

Toplam yüzölçümü 603 bin 500 metrekare
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Pendik Deniz İçi Su Sporları Adası konseptiyle inşa edilecek yapay adalar, Pendik Marina ile Kaynarca'da yer alan tersane arasındaki güzergahta hayata geçirilecek. İlk olarak Şubat ayında duyurusu yapılan yapay adaların toplam yüzölçümü 603 bin 500 metrekareyi bulacak. Toplam kıyı uzunluğuna ilişkin tahinler ise 7 bin 460 metre düzeyinde. Adalara ulaşımın araç trafiğine kapalı asma bir köprü ile sağlanacağı duyurulurken, Su Taksi Terminali İstasyonu ve teleferik istasyonu aracılığıyla da ulaşımın sağlanacağı belirtildi.

Henüz imar planları yok
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üç adayı hayata geçirmeye yönelik çalışmaları sürerken, bu kapsamlı bir inşa faaliyetinin doğal doku üzerindeki etkileri de tartışmaya açıldı. Henüz imar planları bulunmayan projeye itiraz geliştiren kimi İBB Meclis üyeleri, 9 milyon metreküplük dolgu malzemesi kullanılarak inşa edilecek adaların, denizi ve sahil yaşamını bitireceği belirtti.
ETİKETLER
#Pendik #ada #yapay ada