Ulaşım
25 Ağu 2015 13:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:12

İstanbul'un 100 ulaşım aracını tanıtan kitap yayımladı!

Kültür Anonim Şirketi tarafından çıkarılan kitapta, İstanbul'da 1820'lerden günümüze, şehiriçi ulaşımında hizmet veren ve kentle özdeşleşen 100 ulaşım aracı tanıtılıyor...

İstanbul'un 100 ulaşım aracını tanıtan kitap yayımladı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, 1820'lerden günümüze, şehiriçi ulaşımında hizmet veren ve kentle özdeşleşen 100 ulaşım aracını tanıtan kitap yayımladı.

Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, "İstanbul’un Yüzleri Serisi"nin 74. kitabı olan "İstanbul'un 100 Ulaşım Aracı", Boğaziçi'nde hizmet vermeye başlayan ilk vapurdan Marmaray'a kadar uzanan geniş yelpazede, İstanbul'un ulaşım serüvenini gözler önüne seriyor.

Araştırmacı yazar Akın Kurtoğlu ve Mustafa Noyan tarafından yayıma hazırlanan kitapta, kentle özdeşleşen vapurlar, otobüsler, trenler, feribotlar, tramvaylar, dolmuşlar, minibüsler, metrolar, deniz otobüsleri, finiküler ve deniz motorları gibi birbirinden farklı ulaşım araçları kronolojik bir sıra takip edilerek tanıtılıyor.

- İstanbul'un ulaşım tarihine damga vurdular

Kitapta, ulaşım araçları kendi içinde sınıflandırılarak kullanıldığı döneme göre öne çıkan nostaljik ulaşım araçları da  özel olarak anlatılıyor.

İstanbul'un ilk ve tek troleybüsü "Tosun", dünyanın ilk arabalı vapurları olan "Suhulet" ve İstanbul'da ilk kez kullanılan "Karamürsel", İETT'nin ilk dört otobüsü ile 1958'de sergi nedeniyle Maçka'da üç sezonluk kurulan ve çoğu kimse tarafından bilinmeyen ilk teleferik de kitapta yer alıyor.