Konut Haberleri
08 Ara 2016 09:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:53

İstanbullular dikkat! 14 Aralık'ta kar geliyor

Yurdun birçok bölgesinde kendini gösteren kar yağışı İstanbul'a da geliyor. Uzmanların yaptığı açıklamaya göre, 14 Aralık'ta kar İstanbul'a da gelecek.

İstanbullular dikkat! 14 Aralık'ta kar geliyor
Yurdun  iç ve doğu kesiminde devam eden kar yağışı önümüzdeki hafta İstanbul ve Ankara'da da görülecek... İstanbul'da gelecek hafta salı ve çarşamba günü sulu kar ve kar yağışı bekleniyor. Aynı tarihlerde Ankara ve pek çok ilde de kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteorolojinin uzun vadeli tahminlerine göre Perşembe günü azalacak olan hava sıcaklığı cuma gününden itibaren yükseliyor. Sıcaklıklar salı gününden itibaren ise düşmeye başlanıyor. 13 Aralık Salı günü yurdun büyük bölümünde kar yağışı bekleniyor.

14 ARALIK'TA KAR VAR

14 Aralık Çarşamba günü İstanbul'da daha fazla kar yağışı bekleniyor. Aynı gün yurdun yine büyük bölümünde kar yağışı, buzlanma ve don uyarısı var.

CNN Türk Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli ise: Bu hafta sonu sıcaklıklar artıyor, ardından soğuk hava geliyor. Ayın 13, 14'ünden itibaren sıcaklıklarda sert bir düşüş var. Önce Marmara'da, Karadeniz'de ardından iç bölgelerde sıcaklık düşecek. Sıcaklıklar normallerin biraz altında ama yağış da normallerin biraz altında. Bu bize şunu anlatıyor. Kar yağışlarımız biraz daha fazla olabilir oransal olarak gelen yağışlara göre. Ama yağışın kendisi biraz daha az olacak gibi. Ocakta belki bir değişim olabilir" dedi.

Sürmeli, "İstanbul'a kar yağışı ne zaman sorusu üzerine ise "Ayın 13, 14'ünden itibaren olasılık var" diye yanıt verdi.


İŞTE OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER - 8 ARALIK PERŞEMBE

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Mesudiye'de yarın eğitim öğretimin gerçekleştirilmeyeceği belirtildi.

Açıklamada, diğer ilçelerde eğitim öğretime devam edileceği kaydedildi.

BOLU

Bolu'nun Mengen ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.Bolu Valisi Aydın Baruş, yaptığı yazılı açıklamada, kentte etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Mengen'de eğitime bir gün ara verilmesi kararı alındığını belirtti.

KARABÜK

Karabük merkez ve ilçelerinde devam eden kar yağışı nedeniyle kent genelinde örgün ve yaygın eğitim kurumları tatil edildi.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yarattığı olumuz koşullar nedeniyle merkez ve Safranbolu, Eskipazar, Yenice, Ovacık ve Eflani ilçelerinde örgün ve yaygın eğitim kurumları tatil edildi.

Yine kent genelinde kamu görevlisi engellilerin, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayıldığı, iznin kamuda çalışan hamile personeli de kapsadığı belirtildi.

ARTVİN

Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim-öğretime 8 Aralık Perşembe (bugün) bir gün süreyle ara verildi. 
Artvin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim-öğretime 8 Aralık Perşembe (bugün) bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, ayrıca il merkezi, Borçka ve Murgul İlçelerinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelinde 08.12.2016 tarihinde 1 gün süre ile idari izinli sayılacağı kaydedildi.