Konut Haberleri
26 Kas 2014 15:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:12

İstanbul’daki bu ilçelere dikkat!

Konut fiyatları, başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde bir artış yaşıyor

İstanbul’daki bu ilçelere dikkat!
Satılık ve kiralık daire fiyatları son dönemlerde bazı bölgelerde hareketlilik gösterirken konutların amortisman süreleri de bu durumdan etkileniyor.

Emlak sektöründe ve konut fiyatlarında yapılan bir araştırmaya göre Türkiye genelinde konut fiyatları arttı. Özellikle değeri her geçen gün yükselen İstanbul'da, markalı konut projeleri, metro, metrobüs, 3. havalimanı, 3. köprü gibi ulaşımı rahatlatıcı yatırımlar, arsa-konut… gibi gayrimenkulün her türüne artı bir değer olarak yansıdı.

Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 23'ü bulurken, kiralık fiyat artışı ise yüzde 28 olarak belirlendi. Satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2 bin 378 lira olarak yansıdı.

Amortisman süresi 12 yıl ortalamasında…

Kiralık konutların ortalama metrekare fiyatının 16 lira ortalamasında olduğu Türkiye'de amortisman süresi ise 12 yıl ortalamasını buluyor.

İstanbul'da, satılık konutlarda metrekare ortalaması 3 bin 118 liraya kadar çıktı.  Kiralık evlerin metrekare ortalaması ise 21 lirayı buldu. Amortisman süresinin 13 yıl ortalamasında olduğu İstanbul'da son bir ayda fiyatı en çok artan ilçe Eyüp olarak belirlendi. İlçede metrekare fiyatları yüzde 12 artarken, ikinci sırayı yüzde 6,8 artışla Beykoz aldı. Üçüncü sırada ise yüzde 6,4 artışla Silivri dikkati çekti.