Konut Haberleri
30 Tem 2016 08:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:31

İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine zam yapılacak mı?

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş,toplu taşımaya zam yapılacağı iddialarına ilişkin de "Asla" diye cevap verdi...

İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine zam yapılacak mı?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sosyal medyada ücretsiz taşımanın ardından zam yapılacağı iddialarına ilişkin de "Asla zam yapılmayacak." dedi.

Topbaş, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, İstanbul’daki toplu taşımayı vatandaşların meydanlardaki demokrasi nöbetine rahat ulaşması için 31 Temmuz’a kadar ücretsiz yaptıklarını anımsattı.

Bu sürede minibüs ve dolmuş esnafının mağduriyetlerinin söz konusunu olduğunu, bu nedenle toplu taşımanın 20.00 - 06.00 arasında ücretsiz yapılması konusu üzerine çalıştıklarını belirten Topbaş, sosyal medyada ücretsiz taşımanın ardından zam yapılacağı iddialarına ilişkin de "Asla zam yapılmayacak." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin darbe girişimindeki zararıyla ilgili bir hesap yapmadıklarını çünkü, Türkiye'nin kazandığını vurgulayan Topbaş, "İstanbullulara özellikle teşekkür ediyorum. Bu kadar meydanlarda caddelerde nöbet tutuyorlar ama hiçbir kamu malına zarar vermiyorlar. Biz de vatandaşlarımıza yemek, su gibi lojistik destek veriyoruz." dedi.

Kente 16,3 milyar liralık daha yatırım yapmaya hazırlandıklarını açıklayan Topbaş, projelerin hız kesmeden devam edeceğini kaydetti.

Taksim'e yapılacak Topçu Kışlası’nı bir inatlaşma sebebi olarak görmemek gerektiğini, koruma kurulu ve mahkeme kararlarının ortada olduğunu dile getiren Kadir Topbaş, eserin sanat galerisi, müze ve alt kısmının kafe olarak hizmet verebileceğini kaydederek, "Taksim şu anda yaşamıyor, sadece transit geçiş noktası. Taksim, insanların fazlaca gitmeyi arzu ettiği bir yer de değil. Burası müze tarzı bir sanat galerisi ve kafeleriyle çok daha modernleşmeye doğru gidebilir." diye konuştu.

Taksim'e opera binası da yapılacağını, caminin projesinin de tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Topbaş, "Caminin yeri koruma kurulundan onaylandı. Bölgenin koruma amaçlı imar planlarında da var. Yasal süreçleri tamamlandı. O bölgede camiye ihtiyaç var, yapılacak. İnsanlar maalesef şu anda barakada ibadetlerini yapmaya çalışıyor. Taksim'de barakadan bir cami var. İnsanlar cuma namazını dışarıda kılıyor yaz, kış. Bu hoş değil." ifadelerini kullandı.

Çamlıca Camisinin çevresinde kentsel dönüşüm yapılacağını kaydeden Topbaş, şunları söyledi: "Çamlıca’ya ulaşım için viyadükler yapacaktık. Ancak doğal SİT alanı olduğu için dikkat edilmesi gerekiyor. Arazide problem yapabilir. Kamulaştırma, istimlak bedelleri de fazla. Bu nedenle oraya bir tünel çalışması başlattık, devam ediyor. Ancak tünel de yetemeyeceği için Çamlıca’ya metro yapıyoruz. Metrobüs ve metro hatlarına entegre bu hatla insanlar, bir mutabakatı ve inançlarını orada yaşayabilecekler. Daha önce açıkladığımız teleferik sisteminin üzerinde tartıştığımız noktalar var, şu anda bekliyor. Yine Çamlıca Camisinin yanına büyük bir park yaparak Gazi Çengelköy Parkı ismini vereceğiz."

Başkan Topbaş, 3. havalimanının ekonomik olarak İstanbul ve Türkiye için çok önemli olacağını, İstanbul'un istihdam ve ekonomik olarak daha da güçlenmiş olacağını sözlerine ekledi.

ETİKETLER
#toplu taşıma