Konut Haberleri
10 Eki 2014 11:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:58

İstanbul'da ofis bölgeleri 7'ye ayrılıyor!

İstanbul’da ofis alanları 7′ye ayrıldı. Metrekare kira bedelleri 20-50 dolar arasında değişiyor

İstanbul'da ofis bölgeleri 7'ye ayrılıyor!
İstanbul’da ofis alanları 7′ye ayrıldı. Metrekare kira bedelleri 20-50 dolar arasında değişiyor
İstanbul’da iş yaşamı, ofis, çalışma denince akla ilk olarak Mecidiyeköy ve komşuları geliyor. Uzun yıllardır merkezi iş alanı olma özelliğini elinde bulunduran bu bölge, son yıllarda gelişen ve büyüyen gayrimenkul sektöründen de nasibini olumlu yönde almış durumda.

Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat sektöründe konut ağırlıklı olarak yeni projelerin üretimine devam ediliyor. Ancak lokasyon merkezi iş alanı bölgelerine kaydığında yapılan home ofis ve ofis projeleri göze çarpıyor. Ayrıca yine MİA bölgesinde AVM projeleri de ağırlıklı olarak inşa edilen gayrimenkuller arasında yer almakta.

İstanbul’da 7 bölgeye bölünen ofis alanları;

İstinye – Maslak
Ayazağa – Maslak
Gültepe – Levent
Ulus – Levent
Şişli – Taksim
Esentepe – Mecidiyeköy
Kağıthane – Seyrantepe


Kağıthane bölgesinden başlayıp Ayazağa, Zincirlikuyu, Levent şeklinde devam eden bölgelerde ofislerin kiraları dikkat çekiyor. Metrekare kira fiyatları 20 dolardan başlayıp 50 dolara kadar yükseliyor.
Levent 1 bölgesinde yer alan Emlak Bank Blokları’nda metrekare kira bedeli 20 dolar seviyelerinde. Etiler bölgesinde yer alan Akmerkez’de metrekare kira bedelleri 33 dolar seviyesine yükselirken Gültepe-Levent bölgesine gidildikçe rakamlar 50 dolara kadar yükseliyor.

En pahalısı Kanyon

Kanyon, metrekare birim fiyatı en pahalı olan ofis. Metrekare kirası 50 dolar olan projeyi aynı fiyatla İstinye-Maslak bölgesindeki Spine Tower takip ediyor. Zorlu 199 Levent projesinde metrekare kira fiyatı 46 dolar, Çiftçiler Tower’da ise fiyatlar 45 dolar seviyesinde. Arsası, yapımı, satışı, AVM’si lay olan Zorlu Center projesinde yer alan ofislerin metrekare birim kira fiyatı ise 37 dolar.