Ekonomi
19 Kas 2016 16:55 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 20:42

İstanbul'da kadınlara özel otobüs

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, İstanbul'da bazı hatlarda kadınlara özel otobüs konulmasını talep etti..

İstanbul'da kadınlara özel otobüs

İETT otobüslerinde kadın yolcuların gece saatlerinde durak haricinde istedikleri noktada inmesini sağlayacak uygulamanın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi gündemine geldiğini anımsatan TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, İstanbul'da bazı hatlarda özellikle işe gidiş - dönüş saatlerinde hizmet verecek otobüs konulmasını önerdi.

İstanbul'da özel sektör veya devlet kurumlarında çalışan kadınların işe gidiş - dönüş saatlerinde metrobüs ve otobüslerin çok kalabalık olduğunu belirten Satır, bazı hatlarda sadece kadınlara hizmet verecek otobüs servisi talebine ilişkin Komisyona dilekçeler verdiklerini belirtti. Mevcut İstanbul trafiğinde kadınların istedikleri noktada otobüsten inebilmelerinin mümkün olmadığını belirten Satır, söz konusu uygulama ile trafiğin arap saçına döneceğini söyledi.

Kadınların durak olmayan yerde inmelerinin de şiddete uğramaları açısından tehlikeli olduğunu belirten Satır, mesai saatlerinde kadınlara özel otobüs konulmasının daha makul olduğunu belirtti.

Bununla ilgili talebin de olduğunu ifade eden Satır, haremlik selamlık tartışması olmayacağını, Türkiye'nin bunu çoktan aştığını, sözkonusu uygulamaya ilişkin taleplerin bizzat kendisine geldiğini, belediyenin de konforlu seyahat etme hakkına saygı duyması gerktiğini savundu.