Konut Haberleri
08 Ara 2016 12:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:53

İstanbul'a Yenişehir Başakşehir'de kuruluyor

Yenişehir’in merkezi Başakşehir markalı konutların yeni adresi oldu. Milyonluk evlerin satışa çıktığı bölgede metrekare fiyatları 4 bin 500 lirayı buldu

İstanbul'a Yenişehir Başakşehir'de kuruluyor
Ispartakule, Kayaşehir, Bahçeşehir ve Bahçekent'i içine alan 'Yenişehir'in merkezi Başakşehir, yeni havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bölge hastanesi, dev şehir parkları gibi mega yatırım projeleriyle gün geçtikçe değer kazanıyor. Bölgede son aylarda gelişimi ile dikkat çeken bölgelerin başında Kayabaşı geliyor. İlk etapta dar gelirli vatandaşlar için adres gösterilen Kayabaşı bugün orta ve üst gelir grubuna da hitap ediyor.

Emlak Konut GYO ve TOKİ öncülüğünde gelişen bölgede bugün büyük inşaat firmalarının çoğu faaliyet gösteriyor. Markalı konut üreten firmaların ilgi gösterdiği, yapılan ihalelerde yoğun rekabetin yaşandığı bölgede evlerin ve arsaların değeri her geçen gün yükseliyor. Milyonluk evlerin satışa çıktığı Kayabaşı'nda ortalama metrekare satış fiyatlarının 4 bin 500 lirayı bulduğunu belirten sektör temsilcilerine göre kamu yatırımları ile Kayabaşı'nda konutlar daha da değerlenecek.

Bahçeşehir'de konutların metrekare fiyatlarının 3 bin lira ile 6 bin 350 lira arasında değiştiğini belirten uzmanlar ortalamanın ise 4 bin 500 lira ile 5 bin 500 olduğunu dile getirdi. Bölgede satışı devam eden projelerde ise 1+1 daire fiyatları 200 bin lirayken bu fiyat 2+1 dairelerde 500 bin, 3+1 dairelerde 750 bin ve 4+1 dairelerde 1 milyonu buluyor. Az katlı villa tipi konutların yer aldığı Tatarcık bölgesinde ise metrekare fiyatları 4 bin 500 lira ile 7 bin 500 lira arasında değişiyor.

10 yıl önce kamu eliyle ilk yapılaşmanın başladığı Ispartakule ile bugün orta ve orta üstü gelirli vatandaşların en çok tercih ettiği bölgelerin başında geliyor. Özellikle geniş metrekareli ve ailelere hitap eden konutların inşa edildiği bölgede devam eden büyük gayrimenkul projeleri de var. Metro hattının devreye girmesi ile bölgedeki ulaşım sorununun çözülmesi hedefleniyor.

Türkiye'nin ilk uydu kenti Bahçeşehir ise orta ve üst gelir grubu tarafından ilgi görüyor. Bahçeşehir bölgesinde yer alan projeleri genel itibariyle az katlı düşük yoğunluklu, az katlı orta yoğunluklu ve çok katlı yüksek yoğunluklu yapılaşma şeklinde üçe ayırmak mümkün. Önceleri düşük ve orta yoğunluklu yerleşim bölgesi olarak gelişen Bahçeşehir ve çevresinde, zamanla yüksek katlı rezidans projeleri hayata geçmeye başladı.