Ekonomi
01 Mar 2017 17:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:02

İstanbul'a yeni metro müjdesi!

İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğü, Sultangazi- Arnavutköy ve Sefaköy-Beylikdüzü olmak üzere iki Metro Hattı için de harekete geçti...

İstanbul'a yeni metro müjdesi!
İstanbul'da her geçen gün artan nüfusun ulaşım kolaylığını sağlaması açısından yeni raylı sistem hattı geliyor...  İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğü tarafından, Sefaköy-Beylikdüzü Metro Hattı için başvuru yapılırken, Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı için de harekete geçildi...

Sefaköy - Beylikdüzü ve Sultangazi-Arnavutköy metro hattının Çevre Etkisel Değerlendirme (ÇED)raporu açıklandı. Maliyeti 3 milyar 990 milyon 565 bin 500 TL olan iki projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.. 

İşte metro hattının ayrıntıları....

Sultangazi- Arnavutköy metro hattı 

Sultangazi- Arnavutköy metro hattı projesi 15.13 kilometre uzunluğunda olacak. 2 ayrı raylı hatta entegre olacak şekilde planlanan proje, ilk olarak M3-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyat metrosuna bağlanacak. Proje konusu hattın diğer entegrasyon noktası da Halkalı- 3.Havalimanı metrosu ile Arnavutköy merkezde yapacağı bağlantı olacak. Vezneciler Veznecilerden başlayan hat buradan Fenertepe ve Arnavutköy istasyonlarında geçerek Taşoluk istasyonunda son bulacak.

Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı 

15.13 kilometre uzunluğundaki ikinci proje olan Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının maliyeti ise 1 milyar 865 milyon 80 bin lira olarak açıklandı. Metrobüs hattına ve Sefaköy Başakşehir Havaray Hattına entegre olacak şekilde planlanan proje de 10 istasyon olacak. Sefaköy- Beylikdüzü hattı son 30 yılda konutlaşmanın geliştiği alanda yer alacak. Bu hat E-5 Karayoluna paralel olduğundan dolayı Avrupa Yakası ulaşım ağının en önemli metrosu olacak.