Konut Haberleri
31 Ağu 2014 21:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:45

Fabrika dönüşümleriyle İstanbul’a yeni çehre

Avrupa Konutları’nın mimari Artaş Grubu’nun Satış Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, emlakeki.com’un soruları yanıtladı

Fabrika dönüşümleriyle İstanbul’a yeni çehre
GAYRİMENKUL piyasasına Avrupa Konutları markasını kazandıran Artaş Grubu yeni projelerle yoluna devam ediyor.  Artaş Grubu Satış Pazarlama Koordinatörü Varol Tezmen, yeni
projeleri ve sektör ile ilgili bilgi verdi…
- Eclipse Maslak projesinde son durum nedir?
Projede Aralık 2014 diye teslim taahhütü verdik. Ancak sözümüzden 6 ay önce teslimlere başlandı. 550 konut ve 34 bin metrekare ofis ve dükkanlardan oluşan projede metrekare fiyatları 
5 bin 150 liradan başladı ama şu anda 8 binlere çıktı. Kiralık ofislerin metrekaresi 25-40 dolar arasında değişiyor. Yüzde 40’ın üzerinde prim yaptı. 
- Vadi İstanbul projesi ne aşamada?
3 etaptan oluşan Vadi İstanbul projesinde, 1. Etap olan Teras’da bu ay oturumlar başlayacak. Çok az dairemiz kaldı. Talep çok yoğun. Yabancıya satışı da yüzde 2-3 seviyelerinde tutuyoruz.
-  Ev alacaklara tavsiyeleriniz nelerdir?
Satın alacağınız firmanın daha önce yaptığı projelere bakacaksınız, en önemlisi o. Firmaların geçmişte ne kadar konut yaptığını, ne kadar sürede teslim ettiğini özetle her nokta incelenmeli.
- Grubun kentsel dönüşüm politikası nedir?
Karşımızda yalnızca bir muhatap olmasından dolayı sanayi alanlarında ve TOKİ projelerinde kentsel dönüşüme girdik. Aslında kentsel dönüşüm yönetmelikleri yeterli değil. 

Topkapı’da denize nazır yükselen Kale

DÖRT projesi devam eden Artaş Grubu’nun önümüzdeki dönem için planlanan yeni projesi, Avrupa Konutları Kale. “Projemiz, Topkapı’da, birinci katından deniz görebilecek bir konumda” diyen Tezmen, bu projeyi Kale Kilit ile birlikte hasılat paylaşımı üzerinden yürüttüklerini söyledi ve ekledi: “Yenibosna’da yine Kale Kilit ile birlikte henüz taslağı hazırlanmamış durumda olan projemiz olacak. Bir başka proje de Avcılar’da konuşlanıyor. Elbette bunlar 2015’in çocukları olacak. Vatandaşımız bize güveniyor ve bu güven çok iş getiriyor.”

Artaş ‘ın sırrı kurucusunda saklı
 
TEZMEN, şehrin en önemli lokasyonlarında, değeri yüksek araziler üreten Artaş Grubu’nun başarısındaki sırrını önlerine gelen onlarca arsa seçeneği içinden ‘yüzük taşları’nı seçmeye bağladı. Bunun altında Artaş Grubu’nun kurucusu Süleyman Çetinsaya’nın arazi seçmedeki titizliğinin yattığını vurgulayan Tezmen, şunları kaydetti: “Başarımızın altında doğru projelendirme de var. Sadece 1-1,5 sene süren projelendirme de bile mimar ve mühendislerden oluşan bir ekiple çalışılıyor. Müşteri memnuniyeti de bu titizlikle büyüyor.”