Konut Haberleri
30 Tem 2016 13:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:31

İstanbul'a dev park geliyor

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne ait, Maslak'ta bulunan 1 milyon 300 bin metrekarelik arazi üzerinde 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Parkı'nın yapılacağını açıkladı...

İstanbul'a dev park geliyor
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Maslak'ta bulunan 1 milyon 300 bin metrekarelik alanlı ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü mülkiyetindeki arazi üzerinde 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Parkı'nın yapılacağını açıkladı.

Taksim Meydanı'nın sembol değeri olduğunu ve turizm merkezi haline getirilmedi gerektiğini de söyleyen İBB Başkanı Topbaş, Taksim Meydanı'nın miting meydanı olmasını valiğin de esnafın da istemediğini söyledi. Demokrasi buluşmasının Taksim'de yapılmasının da anlamlı olduğunu söyleyen İBB Başkanı Topbaş, büyük bir felaketin atlatıldığını bu sebeple milletin Taksim'e girmesinin engellenmesinin söz konusu olmadığını, bu olayda sürecin farklı odluğunu söyledi.

Boğaziçi Köprüsü'nün adının değişmesini de değerlendiren İBB Başkanı Topbaş, Boğaziçi Köprüsü'nün, 15 Temmuz gecesi olayların en yoğun yaşandığı, çok sayıda şehit verilen yerlerden biri odluğunu dolayısıyla adının '15 Temmuz Şehitleri Köprüsü' olarak değişmesinin çok anlamı olduğunu söyledi.