Konut Haberleri
13 Şub 2016 17:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:03

İstanbul dönüşümüne Latin rüzgarı

Son yıllarda hızla artan dönüşümde Samba rüzgarı esecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, kentsel dönüşüm çalışmalarını incelemek için Latin Amerika turuna çıkıyor

İstanbul dönüşümüne Latin rüzgarı
İstanbul dönüşümünde samba! İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si Mec­lis üye­le­ri ve dai­re baş­kan­la­rı, 10 günlük Latin Amerika gezisine kentsel dönüşümü incelemek üzere gidiyor.

Gezinin amacı Latin Amerika ülkelerinde daha önce gerçekleşen kentsel dönüşümün çalışmalarını incelemek. Ge­zi­de ge­ce­kon­du yı­kı­mı ya­pı­lan Ri­o de Ja­ne­iro’­nun ya­nı sı­ra te­ne­ke ev­le­ri ile ün­lü Bue­nos Ai­res, San­ti­ago ve Sa­o Pau­lo şe­hir­le­ri ge­zi­le­cek.

Brezilya'da 2016 yılında gerçekleştirilecek olan Olmipiyat Oyunları için ye­ni kent pla­nı kap­sa­mın­da Ri­o’nun et­ra­fı­nı sa­ran ge­ce­kon­du ma­hal­le­le­ri­nin bü­yük kıs­mı­ yı­kıl­dı. He­ye­tin kent­sel dö­nü­şüm ça­lış­ma­la­rı­nı in­ce­le­ye­ce­ği Şi­li, Bre­zil­ya ve Ar­jan­ti­n’­de sü­reç ka­mu­sal me­kan­lar özel­leş­ti­ri­le­rek AVM ve re­zi­dan­sa dö­nüş­tü­rül­me­si şek­lin­de iler­li­yor.

İBB, Dış İliş­ki­ler Mü­dür­lü­ğü­’nün ta­le­bi üze­ri­ne şu­bat ayın­da 3 yurtdı­şı ge­zi­si da­ha ger­çek­leş­ti­ri­le­cek. Bu ülkeler; Finlandiya, Norveç ve Lüksemburg olarak belirlendi.