Kent Haberleri
23 Eyl 2015 11:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:27

İstanbul 22-25 Ekim'de kahve kokacak...

İstanbul Coffee Festival ile bütün şehir kahve kokacak. Paşabahçe’nin sponsor olduğu festivalde 100’den fazla yerli ve yabancı markanın kahvesi ikram edilecek

İstanbul 22-25 Ekim'de kahve kokacak...
DSM Group tarafından gerçekleştirilen İstanbul Coffee Festival’in ikincisi 22- 25 Ekim 2015 tarihleri arasında Haydarpaşa Garı’nda start alacak. Paşabahçe ana sponsorluğunda hayata geçirilen festival sırasında ulusal ve uluslararası 100 farklı marka; kahve ve kültürünü ziyaretçilerle buluşturacak. Geçen yıl ilk festivalde 14 bin 270 kişiyi kahveyle buluşturan ve gördüğü bu ilgiyle Avrupa’nın En Büyük İkinci Kahve Festivali olan İstanbul Coffee Festival, her yıl bayrağı daha yükseğe taşımayı hedefliyor.

14 bin ziyaretçi

İstanbul Coffee Festival’de kahve ikramı ve tadımların yanı sıra demleme metotları, atölyelerde interaktif workshoplar, söyleşiler, filmler, konserler, sergiler gibi etkinliklere de imza atılacak.

Festivalin Kurucu Başkanı ve Direktörü Alper Sesli, festivalle ilgili şu bilgileri verdi: “İlkini Aralık 2014 de düzenlediğimiz İstanbul Coffee Festival ilk senesinde çok büyük bir ilgi gördü. Dört gün boyunca 14 bin 270 ziyaretçiyi ağırladık. İstanbul’un, son bir kaç yıldır yaşamakta olduğu bu heyecan verici kahve yolculuğu, hızla dünyanın en gelişmiş kahve şehirlerinden biri haline gelmeye aday olduğunu gösteriyor. Dünyada 10 yıldan bu yana devam eden 3’üncü dalga kahve akımı ile kahve tutkudan daha çok bir yaşam tarzı haline geldi ve bunu sadece İstanbul’da değil Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir gibi diğer bir çok şehirde de görüyoruz. Yemekten, gıdaya ve tasarıma, sanattan müziğe, spordan modaya yayılan bu kültürün bir parçası olarak İstanbul’un kahve sahnesinin çeşitliliğini ve mükemmelliğini tanıtmak, teşvik etmekse bizim vizyonumuz. Geçen seneden bu yıla yaklaşık yüzde 30 oranında yeni artizan lezzetler sunan kahve ve kavurma dükkanları açıldı. İstanbul bu konuda hızla ivme kazanmaya devam ediyor.”

Geçen yıl 55 bin bardak ürün tadımı yapıldı

- Geçen yıl ilki düzenlenen festivale 14 bin 270 kişi katıldı.

- 1.200 kişiye kahve eğitimi verildi, 5 dalda Kahve Şampiyonası düzenlendi.

- 4 farklı ülkenin kahvecileri buluştu.

- 55 bin bardak ürün tadımı yapıldı, 1.000 kg kahve çekirdeği ile 4 ton süt tüketildi.

- 6 bin fincan Türk kahvesi ve mırra içildi.

- 2 ton nitelikli kapalı su kullanılırken 3 ton özel filtrasyonlu su, 20 litre sahlep tüketildi.

- 26 bin adet çikolata ve lokum ikram edildi.

Türkiye seçmeleri yapılacak

Kahve konusunda dünya genelinde düzenlenen tek resmi organizasyon olarak bilinen World Coffee Events’in Türkiye seçmeleri SCAE Türkiye tarafından, İstanbul Coffee Festival bünyesinde Haydarpaşa Garı’nda gerçekleşecek. Barista, Latte Art, Cezve&İbrik Türk kahvesi, Demleme ve Kavurma gibi beş farklı kategoriden oluşan yarışmanın birincileri Dünya Şampiyonaları’nda Türkiye’yi temsil edecek.