Konut Haberleri
24 Mayıs 2015 15:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:43

İstanbul aşkına!

Royal Caribbean, aşk gemisiyle İstanbul çıkışlı Yunan Adaları, Akdeniz ve Adriyatik turlarını başlatıyor. Türkiye’de yılda 95 bin kişiyi bulan kruvaziyer turistinin bu turlarla hızla artırılması hedefleniyor

İstanbul aşkına!
Kruvaziyer devi Royal Caribbean, İstanbul çıkışlı ve bitişli turlar için düğmeye bastı. İstanbul çıkışlı Yunan Adaları, Akdeniz ve Adriyatik turları kişi başı 1.100 euro fiyatla satışa sunuluyor.
Royal Caribbean Türkiye Temsilcisi Bülent Tatlav, dünyada gemi turları sırasında yolcular arasında yaptıkları anketlerde son dört yılda yeni destinasyon ve liman olarak İstanbul’un istendiğini söyledi. Tatlav, “Anket formlarında ‘hangi limandan başlamak istersiniz’ diye soruyoruz. Son dört yılda İstanbul hep ilk üçte yer alıyor. Bu anketler sonrasında İstanbul çıkışlı turlara karar verdik” dedi.

7 gece 8 günlük tur
Bu yıl itibariyle İstanbul çıkışlı ve bitişli ilk turlarının 1 Haziran’da Yunan Adaları’yla başlayacağını anlatan Tatlav, Rapsody of the Seas adlı gemiyle 12 ve 22 Haziran’da da aynı rotada iki turları daha olacağını aktardı. Celebrity Ekinoks gemisiyle de 20 Haziran ve 18 Temmuz’da, İstanbul çıkışlı Akdeniz turu düzenleyecekler.

Bülent Tatlav, bu turların kişi başına 1.100 euro olarak fiyatlandırıldığını belirterek, “Akdeniz turunda İstanbul’dan hareketle, Mikanos, Sicilya, Malta, Napoli ve Roma’ya gidilecek. Oradan da uçakla geri dönülecek. Bu fiyata balkonlu kabin, liman vergileri, uçakla dönüş, transferler, rehber hizmetleri dahil. Tur süresi 7 gün 8 gece” dedi.

Tatlav, Türkiye çıkışlı turlarda kullanılacak 2 bin 850 yolcu kapasiteli Celebrtiy Ekinoks yolcu gemisiyle ilgili de şu bilgileri paylaştı: “Çok butik olan gemi, Amerika ve İngiltere’de en iyi servis kalitesi ödülü kazandı. Her iki müşteriye bir personel düşüyor. Beş yıldızlı otel konforunda. Gerçek çimle kaplı kulübü var. Burada piknik yapabilir ya da golf oynayabilirsiniz. Cam üfleme atölyesi var. Martini barı, büyük şarap mahzeni bulunuyor....”
Tatlav, 18 Eylül’de Kurban Bayramı’nda ise beş yıldızlı Celebrity Constellation ile Yunan Adaları ve Adriyatik turu düzenleyeceklerini bildirdi.

Kruvaziyer turisti
Tatlav, kruvaziyer gemisinin bir şehre yanaşmasının ekonomiye katkı yaptığına işaret ederek, “Sabah yanaşıp akşam beşte hareket eden 3.500 yolculu bir gemi o şehre 1 milyon euro bırakır” dedi.
Türkiye’de yılda kruvaziyer turuna çıkan kişi sayısının henüz 95 bin olduğunu, kendilerinin de 5 bin kişiyi turlara gönderdiğini aktaran Bülent Tatlav, İstanbul çıkışlı turlarıyla bu rakamın yüzde 30 artacağını kaydetti.

Royal Caribbean’ın en büyük yolcu gemilerinden biri olan Quantum of The Seas, teknolojik özellikleriyle de dikkat çekiyor.
Yunanistan’ın Pire Limanı’nda ziyaret ettiğimiz gemi akıllı özelliklere sahip.
Dev gemide, check-in iPad’le yapılıyor. İçerisinde robot barmenler çalışıyor, yerçekimsiz ortamda uçuş deneyimi sunuyor, denizden 60 metre yüksekte seyir keyfi veren aktiviteleri var.
Broadway tarzında tiyatro salonu bulunuyor. Geminin yapım maliyeti 950 milyon dolar. 4 bin 905 yolcu kapasiteli. Gemide bir haftalık tüketim rakamları şöyle:
-  85 bin peçete katlanıyor
-  350 bin çarşaf ve benzeri malzeme değiştiriliyor
-  Yeme içme tarafında çılgınca bir tüketim var. 35 bin adet ekmek, 60 bin meyve, 130 bin yumurta, 20 bin ton buz, 65 bin adet kutu bira ve 85 bin adet bardak bardak kola tüketiliyor
-  440 bin fincan çay ve kahve servisi yapılıyor
-  6.650 ton su harcanıyor.