Konut Haberleri
06 Eki 2015 12:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:32

Ispartakule tedbir kararından etkilenmeyen projeler!

İstanbul'un gelişen bölgelerinden olan ve binlerce markalı konutun inşa edildiği Ispartakule'de hangi projelerde alım satım devam ediyor. İşte detaylar...

Ispartakule tedbir kararından etkilenmeyen projeler!
Geçtiğimiz günlerde Ispartakule tedbir şokuyla karşı karşıya kalmıştı. İstanbul'un gelişen bölgelerinden olan ve binlerce markalı konutun inşa edildiği Ispartakule'de Banker Kastelli olarak tanınan ve 2008’de intihar eden Abidin Cevher Özden’in oğlunun, iş adamı Korkmaz Yiğit’ten olan alacaklarına karşılık açtığı dava sonucunda İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin verdiği tedbir kararı bazı projelerde alım-satımın önünü kesmişti. 
 
Hangi projelere tedbir kararı geldi?
 
Tedbir kararı sadece arsalar ve tarlalara değil birçok markalı konut projesini de vurdu. Bu projeler arasında  
 
MÜSİAD Yeni Hayat Evleri, 
Nissa İnşaat’ın O2 Residence, 
Zincir Yapı’nın Innovia Ispartakule, 
Hasanoğlu İnşaat’ın Banu Evleri,
Beyfen Yapı'nın Apricot Garden Projesi,
Garanti Koza’nın Garanti Koza Ispartakule Evleri yer alıyor. 
 
Ispartakule'de tedbir kararından etkilenmeyen projeler:
 
-My Town Ispartakule
-1stanbul
-Unikonut Ispartakule
-Stüdyo24
-Olimpos, Patara ve Efes,
-Avrupa Konutları Ispartakule 1, 2, ve 3
-İhlas Bizim Evler 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7
 
60 parsel tedbir kararından etkilendi!
 
Son yıllarda İstanbul'un gelişimini en hızlı gerçekleştiren Ispartakule'de birçok inşaat firması projelere imza hattı. Hatt birçoğu teslimleri bile gerçekleştirdi. Avcılar’ın Tahtakale Mahallesi’nde yer alan yaklaşık 60 parsel üzerine konulan tedbir, yalnızca boş arsa ve tarlaları değil bölgede son yıllarda inşa edilen markalı konut projelerini de etkiledi. 
 
Bu karar, tedbir konulan 60 parselde, dava sonuçlanıp karar verilene kadar tapu devrini engelliyor. Yani, belirlenen parsellerde ev ya da arsa sahibi olanlar, tedbir kalkana kadar herhangi bir satış işlemi gerçekleştiremeyecek.
 
Emlak Konut GYO'dan açıklama!
 
Emlak Konut GYO, tedbir kararından etkilenmediğine ilişkin bir açıklama yaptı. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada şöyle denildi: “Avcılar Ispartakule bölgesinde şirketimiz mülkiyetindeki; üzerinde proje geliştirilmemiş taşınmazlar ile üzerinde proje geliştirilmiş Ispartakule, Bizimevler-2, AvrupaKonutları Ispartakule-1, Avrupa Konutları Ispartakule-2, My Town Ispartakule, Bizimevler-3, Bizimevler-4, Avrupa Konutları Ispartakule-3, Unikonut, 1stanbul, Stüdyo24, Emlak Konut Ispartakule Evleri projeleri kapsamındaki taşınmazların satış ve devrini kısıtlayıcı veya engelleyici bir durum bulunmamaktadır.”
 
İhlas Yapı'dan açıklama!
 
Ispartakule’de Bizimevler markalı 7 projeye imza atan İhlas Yapı, kararın ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, “İstanbul ili Avcılar ilçesi Ispartakule bölgesindeki gayrimenkul satışlarına ilişkin tedbir amaçlı satış durdurma uygulaması, Bizim Evler markalı projelerin tamamının dışında kalmaktadır. Teslimleri tamamlanan Bizim Evler 1, Bizim Evler 2, Bizim Evler 3, Bizim Evler 4 ve Bizim Evler 5’te tapu devir işlemleriyle ilgili herhangi bir problem yaşanmazken, satışı devam eden Bizim Evler 6 ile Bizim Evler 7 projelerinde de aynı şekilde satış ve tapu devir işlemleri sorunsuz bir şekilde yapılmaktadır” denildi.
 
Kübra GENÇ/Emlakeki.com