Ekonomi
23 Kas 2016 18:04 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:51

İŞKUR'dan binlerceye kişiye iş!

İŞKUR, işsizlerin çalışma hayatından kopmalarını engellemek ve geçici gelir desteği sağlamak için yaptığı programla onbinlerce kişiyi işsiz bırakmadı...

İŞKUR'dan binlerceye kişiye iş!
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından işsizlerin çalışma hayatından kopmalarını engellemek ve geçici gelir desteği sağlamak amacıyla geliştirilen toplum yararına programdan faydalanan kişi sayısı artıyor.
10 aylık dönemme açılan programlara 152.920 kişi katıldı. Toplum yararına programlar kapsamında ağaç dikimi, temizlik, restorasyon gibi faaliyetler ile çevre düzenlemesine katkı sağlanıyor. 2009'dan bugüne işbaşı eğitim programını başarı ile bitirenlerin yüzde 75'i istihdam edildi.

Türkiye İş Kurumu'nun verdiği kurs ve destekler çok sayıda kişiyi kendi işinin patronu yaptı. İŞKUR vasıtasıyla kişi başına 36 bin TL hibe vererek 2014 yılından bugüne kadar 592 engelli vatandaşa kendi işlerini kurma imkanı sağlandı. Özel politika gerektiren gruplara yönelik uygulanan kurs ve programlar kapsamında kadınlar, gençler, engelliler, eski hükümlüler, Romanlar, uzun süreli işsizler, madde bağımlıları, göçmen ve mültecilere yönelik mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları düzenlenerek istihdam edilebilirlilik artırıldı. Bu kapsamda son 3 yıl içerisinde 5 bin 334'ü Roman vatandaş olmak üzere 92 bin 621 kişinin kurs ve programlara katılması sağlandı.