Konut Haberleri
27 Nis 2017 10:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:08

İşadamlarına büyük OSB kolaylığı!

Organize Sanayi Bölgeleri'ne yönelik yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi... Hükümetin açıkladığı 81 maddelik paket dahilinde işadamlarına OSB kurarken büyük vergi indirimleri yapılacak...

İşadamlarına büyük OSB kolaylığı!
Hükümet, işadamlarının yüzünü güldürecek müjdeyi verdi. Hükümet tarafından hayata geçirilecek 81 maddelik paket dahilinde üretime büyük destek geliyor.

Üretim paketi kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri'ne (OSB) vergi indirimi geliyor. İşadamlarının özel endüstri bölgeleri kurmalarının önü açılıyor. 

Sanayiciler OSB'lerde daha ucuza parsel alıp parayı üretim için gerekli olan makine gibi donatımlara yatırma olanağı bulacak. Bazı gazetecilerle sohbet eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, paketin detaylarını anlattı.

Şehir dışına taşınacak: Anadolu'nun her yerinde sanayi siteleri var. Bunlar şehir içinde kaldı. Sanayi sitelerini şehrin dışına taşımak istiyoruz. Bunları teşvik edeceğiz.

Planlı sanayiye teşvik: Sanayilerin bulunduğu yerler yüzde 30-35 planlı bölgelerde; diğerleri tarla ortasında. OSB'lerin problemlerini çözüyoruz. OSB'ye yol, su elektrik bağlantısı, doğalgaz geçse de sağlayamıyoruz. Bunları bağlayacağız.

Vergi azalacak: OSB'lerde emlak vergilerini düşürüyoruz. OSB kuruluş süresini 2- 2.5 yıldan 6 aya indiriyoruz.

Yüzde 25 indirimli: Sanayi parsellerinin yüzde 25 kârla sanayiciye satılmasını sağlayacağız. Şimdi yüzde 300, 400, 500 kârla yapılıyor. Parseller çok pahalı. Sanayiciye 'sana ucuz parsel veriyoruz' diyeceğiz. Yoksa sanayici parasını arsaya harcıyor.