Ekonomi
14 Tem 2017 16:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:17

İş dünyasından 15 Temmuz açıklamaları!

İş dünyası temsilcileri 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimin yıl dönümünde Türkiye’nin demokrasisini ve ekonomisini daha da güçlendirerek çıktığına vurgu yapıyor.

İş dünyasından 15 Temmuz açıklamaları!
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişiminin milletçe bastırılmasının 1. yıldönümünde iş dünyasından açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İş dünyası temsilcileri, 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimin yıl dönümünde, darbelere ve darbecilere lanet yağdırarak demokrasiye sahip çıkma mesajı verirken bu olaydan Türkiye’nin demokrasisini ve ekonomisini daha da güçlendirerek çıktığı, şimdi daha çok çalışarak “Güçlü Türkiye”yi gerçekleştirme zamanı olduğuna vurgu yapıyor. İşte iş dünyasının 15 Temmuz Demokrasi bayramı nedeniyle yaptığı açıklamalar:

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nden (TÜSİAD) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir yıl önce, 15 Temmuz akşamında alçakça bir darbe girişimine maruz kaldığı anımsatıldı.

"Darbe girişiminin hemen ardından uluslararası medyada yayınladığımız ilan metninde de ifade ettiğimiz üzere, demokrasiye müdahaleler ancak demokratik standartları yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebilir." ifadesine yer verilen açıklamada, güvenlik ve özgürlüğün birbirini tamamlayan temel öncelikler olduğu aktarıldı.

"TÜRKİYE BİR AN ÖNCE OLAĞAN DÖNEME GEÇMELİ"

Darbe girişimine karşı kahramanca mücadele verirken yaşamını yitiren şehitlerin bir kez daha saygı ve minnetle anıldığı belirtilen açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Darbe girişiminin hemen ardından dünyanın önde gelen iş dünyası kurumlarının üyesi olarak muadil kuruluşlarımızı, dış temsilciliklerimizi, şirketlerimizin uluslararası ilişkilerini ve tüm küresel ilişkiler ağımızı kapsayan iletişim çalışmalarımızda, her zamanki temel mesajımızı vermeye özen gösterdik. Türkiye'nin demokratik geleceğine inancımız tamdır.

Toplum olarak demokrasi için verdiğimiz mücadele önümüzdeki döneme de ışık tutmalıdır. Türkiye özgürlükler, adalet ve refah ülkesi olarak ancak toplumsal uzlaşma ve çoğulculuk içinde 15 Temmuz'un yarattığı sarsıntıyı geride bırakabilir. Darbe girişiminin arkasındaki karanlık emelleri engellemenin en etkili yolu Türkiye'nin bir an önce olağan bir döneme geçmesi ve milli menfaat konularımızı içeren reform gündemine yoğunlaşmasıdır."

TÜSİAD'IN GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN ÖNCELİKLERİ

Yapılan açıklamada, "demokrasi ve milli birlik içinde güçlü bir Türkiye" için TÜSİAD'ın öncelikleri şöyle sıralandı:

"Erkler arasında denge ve denetime, güçlü parlamentoya, bağımsız ve tarafsız bir yargı sistemine dayalı çağdaş demokrasi düzeni, demokratik standartların ve küresel rekabetçiliğinin en etkin kaynaklarından biri olan AB sürecini kararlılıkla sürdürmek, başta eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve çalışma hayatı standartları olmak üzere tüm sosyal alanlarda çağdaş bir yaklaşımla ilerlemek, dijital dönüşümü gerçekleştirerek, sanayi devrimini tüm boyutlarıyla ele almak; bilim, teknoloji ve inovasyon yetkinliğini hızla geliştirmektir. Ülkemiz karşıtı siyasal örgütlenmelere ve FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi tüm terör odaklarına karşı en etkili mücadele, bu alanlarda milli birlik ve toplumsal çoğulculuk anlayışı ile hareket etmektir."

Açıklamada, başta düşünce ve ifade özgürlüğü olmak üzere bireysel, kültürel, siyasal ve ekonomik alanlardaki özgürlüklerin erdem, gurur ve uluslararası etki kaynağı olduğu bir Türkiye'nin 21. yüzyılda hızla yükseleceği kaydedildi.

SABANCI HOLDİNG'TEN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Türkiye'nin Sabancısı" olarak Türkiye'ye yatırımları sürdürdüklerini vurguladı ve "90 yılı aşkın süredir olduğu gibi, bundan sonra da toplumumuz ve ekonomimiz için değer yaratmaya büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Güler Sabancı 15 Temmuz'un yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Yakın tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle öncelikle kaybettiğimiz şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyor ve benzer acılarının tekrarlanmamasını ümit ediyorum."

"15 Temmuz 2016 tarihinin en önemli sonucu birlik ve beraberliğimizin değerini bir kez daha derinden hissetmemizdir."

"Ülkemizin karşılaştığı tüm zorlukları, tıpkı 15 Temmuzda olduğu gibi, ortak bir bilinçle aşabileceğimize ve hepimizi daha aydınlık günlere taşıyacak ortak hedeflere ancak 'biz' olarak koşabileceğimize yürekten inanıyoruz."

"Biz de Türkiyenin Sabancısı olarak, bu inançtan hareketle üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmek için ekonomiden sanata her alanda hızımızı kesmeden ülkemize yatırım yapmayı sürdürdük."

"90 yılı aşkın süredir olduğu gibi, bundan sonra da toplumumuz ve ekonomimiz için değer yaratmaya büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz."

KOÇ HOLDİNG'TEN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

Koç Holding, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe  girişiminin ardından ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne  ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin ardından  yaptığımız tüm açıklamalarda ifade ettiğimiz gibi; Cumhuriyetimizin en temel  yapıtaşı demokrasidir ve demokratik bir hukuk devleti çatısı altında bir arada  yaşamak milletimizin geleceğinin en önemli garantisidir. Bugün Koç Topluluğu’nun  ana ilkesi olarak benimsediğimiz, kurucumuz Vehbi Koç’un şu sözleri geleceğimize  de ışık tutmaktadır: 'Benim anayasam şudur: Devletim ve ülkem var oldukça ben de  varım. Demokrasi varsa hepimiz varız. Memleketimizin ekonomisini kuvvetlendirmek  için elimizden gelen bütün gayreti göstermeliyiz. Ekonomimiz güçlendikçe  demokrasi daha iyi yerleşir, dünyadaki itibarımız artar.'  Bu vesileyle,  geçmişten bugüne milli birliğimiz, bütünlüğümüz ve demokrasimiz için kahramanca  mücadele verirken yaşamını yitiren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla  anıyoruz. "