Seyahat
10 Şub 2018 15:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:39

İranlı turist Türkiye'yi sevdi

Türkiye Otelciler Birliği'nce (TÜROB), 2017 yılında 2,5 milyon İranlı turisti ağırlayan Türkiye'nin, İran’da 1 numaralı turizm pazarı haline geldiği bildirildi.

İranlı turist Türkiye'yi sevdi
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, 2016 yılında Türkiye'yi ziyaret eden İranlı sayısı 1 milyon 665 iken, 2017 yılında yüzde 50,2 gibi çok yüksek bir oranda artış göstererek 2 milyon 501 bine ulaştı. 
İranlı turistlerin yurt dışı tatillerinde en çok tercih ettiği ülkeler sıralamasında Türkiye ilk sırada yer aldı. Böylelikle Türkiye, İran'da 1 numaralı turizm pazarı haline geldi.

YÜKSEK HARCAMA YAPIYORLAR

İranlı turist sayısında bu yıl da artış beklenirken, özellikle mart ayındaki nevruz döneminde İranlı ziyaretçi sayısının artması öngörülüyor. İranlı turistlerin harcama düzeyinin yüksek olduğu ifade edilen TÜROB raporunda, Türkiye'yi ziyaret İranlı turistlerin yaptıkları geceleme sayısının ortalama 6 gece ve kişi başı harcamanın 1000 dolar olduğu belirtildi. Türkiye’yi ziyaret eden yabancıların ortalama harcaması 630 dolar düzeyinde bulunuyor.

İSTANBUL, VAN VE ANTALYA

Türkiye'nin İran için öncelikli destinasyonlar arasında yer aldığına işaret edilen raporda, özellikle İstanbul, Van ve Antalya'nın popüler olduğu, alışveriş, iş ve tatil segmentlerinde öne çıktığı bildirildi.