Güncel
31 Mayıs 2016 16:49 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 18:44

İranlı kadın turistlerin hırsızlık anı güvenlik kamerasında

İranlı kadın turistlerin hırsızlık anı güvenlik kamerasında

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kemer ilçesinde bir iş yerinden saat çalan İranlı turistlerin hırsızlık anı, güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Kemer'de saat ve gümüş hediyelik eşya satan iş yeri sahibi Ramazan Koç, bir müşterisinin daha önce beğendiği bir saati sorması üzerine söz konusu saatin yerinde olmadığını fark etti.

İş yerinin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen Koç, 19 Mayıs'ta dükkana giren ve İranlı olduğu belirlenen 2 kadın turistin saati çaldığını belirledi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, yaptığı araştırmada, Kemer Kiriş Mahallesi'nde bir otelde tatil yapan İranlı iki kadın turistin, otelden ayrılarak ülkelerine döndükleri tespit edildi.

Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saatin yerinde olmadığını bir müşterinin sormasıyla 5 gün sonra fark ettiğini belirterek, kamera kayıtlarından saatin çalındığını gördüğünü söyledi.

İranlı turistlerin yaklaşık 30 dakika dükkanda kaldıklarını belirten Koç, kadınlardan birinin dükkan çalışanını oyalarken diğerinin saati çaldığını gördüğünü anlattı.

Durumu hemen polise haber verdiğini aktaran Koç, İranlı turistlerin ülkelerine döndüğü için haklarında bir işlem yapılamadığını kaydetti.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, İranlı turistlerden birinin iş yeri çalışanını oyalarken diğerinin değeri 600 dolar olduğu belirtilen saati çantasına koyduğu ve ardından buradan ayrıldıkları görülüyor.