Konut Haberleri
22 Kas 2017 09:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Irak hükümetinden TİKA'ya çağrı!

Terör nedeniyle ağır hasar gören Irak, yeniden yapılandırılıyor. Irak Planlama Bakanı Selman Cumeyli, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına inşa çalışmalarında bulunmaları için çağrıda bulundu.m

Irak hükümetinden TİKA'ya çağrı!
Irak Planlama Bakanı Selman Cumeyli, ile TİKA Bağdat Koordinatörü Cüneyt Esmer'in bir araya geldi.  Açıklamada, Irak ile TİKA arasında yakın bir gelecekte imzalanması beklenen iş birliği mutabakat zaptının ele alındığı söylendi.

Gelişim gösterdi

Açıklamaya göre Cumeyli, Irak hükümetinin tüm ülkelerle ekonomik ilişkileri güçlendirme hedefiyle izlediği açılım politikası çerçevesinde Türkiye-Irak ilişkilerinin gelişim gösterdiğini ifade etti.

TİKA Bağdat Koordinatörü Esmer de TİKA'nın yeniden imar kampanyası kapsamındaki projelerinin de aralarında bulunduğu her türlü desteği vereceklerini dile getirdi. Esmer, Irak'ta tüm alanlardaki kadroların kapasitelerinin geliştirilebilme imkanı bulunduğunu söyledi.

Irak hükümetinin açıkladığı verilerine göre; Terör örgütü DEAŞ tarafından 2014'te ele geçirilen kentler, askeri operasyonlar ve çatışmalar nedeniyle ciddi hasar gören bölgelerin yeniden imarı için 100 milyar dolara ihtiyaç duyuluyor.