Sektörel
30 Kas 2014 22:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:14

iPhone camları artık kırılmayacak

Apple'ın bir sonraki iPhone modellerinde daha dayanıklı olması için Safir cam kullanacak.

iPhone camları artık kırılmayacak
Apple'ın, Gorilla Glass yerine Asahi'nin çözümünü kullanacağı iddia edildi. iPhone 6 ve 6 Plus'ın safir ekranla çıkacağı söylendi. Ama telefonlar açıklandığında safir ekran olmadığı gerçeği de ortaya çıktı. Şimdilik safir ekran Apple Watch'ta var. Safir camla ilgili ortalık biraz karışmış durumda. İlk olarak GT Advanced'ın iflas etmesi Apple'ın safir planlarına darbe vurdu. China Economic Weekly'nin raporuna göreyse Foxconn, Çin'de Zhengzhou şehrinde yeni bir tesis kuruyor. Bu tesiste ise safir ekran üretilecek.

Yeni tesisin kurulması biraz daha zaman alacak. Bu yüzden Apple'ın iPhone 6S ve 6S Plus modellerinde safir ekranın olması beklenmiyor. iPhone 7 daha yüksek bir olasılık gibi duruyor.

Her ne kadar son günlerde safir cam ve Apple konusunda böyle bir gelişme yaşansa da, Cupertino merkezli şirket farklı bir çözüme yönelebilir. Bu konuda internet üstünde çeşitli yorumlar yapılıyor. İlginç olansa Apple'ın bir sonraki iPhone modellerinde Asahi'nin Dragontrail çözümünü kullanacağına dair söylemler var. Asahi Glass (Mitsubishi'nin çekirdek şirketlerinden biri) tarafından üretilen Dragontrail, Gorilla Glass'a benziyor. Çizilme ve darbelere karşı yüksek dirençli alkali-alüminosilikat bir cam levha. Vickers testinde yüksek bir derece aldı. Xperia Z1/Z2/Z3, Xiaomi MI2 ve Redmi gibi mobil cihazlarda kullanılıyor.