Sektörel
10 Kas 2015 15:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:44

iPhone 6S ve 6S Plus hakkında herşey

Uzun zamandır Apple hayranları tarafından tanılması beklenen iPhone’un yeni serisi Apple’nin yapmış olduğu bugün ki etkinlikte tanıtıldı

iPhone 6S ve 6S Plus hakkında herşey
Tasarımsal olarak aynı çizgilere sahip iPhone 6s ve iPhone 6s Plus yine aynı tasarıma sahip ve yeni renk seçeneği ile kullanıcılarının beğenisine sunuldu.7000 serisi alüminyum bir çerçeveye sahip olan cihaz hem darbelere hemde dış etkenlere daha dayanıklı hale getirilmiş durumda.

Kullanım kolaylığı olması yönünde yapılan geliştirme ile birlikte yeni nesil iPhone 6s ve iPhone 6s Plus‘ın en çok dikkat çekici özelliklerinden biriside 3D Touch teknolojisi.Apple‘nin daha önceki cihazlarında da kullanılan bu teknoloji yeni nesil iPhone serisinde de mevcut.Bu özellik sayesinde ekrana uygulanan basıncı ölçümleyerek cihaza yapılan hafif ya da güçlü dokunmaları algılayabiliyor.

3D Touch sayesinde iPhone 6s ve iPhone 6s Plus‘ta Peek ve Pop isimli yeni getirilmiş ekran hareketleri yer alıyor.Bu yeni özellik ile birlikte uygulamaya hafif basıldığında farklı bir ekran daha fazla basıldığında farklı bir ekran seçeneği sunuyor.Bu özellik ile birlikte uygulamaya giriş yapmadan uygulama içeriğine bakabilme imkanı sunuyor.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus‘ta bulanan kamera bir önceki nesile göre farklılık göstererek yeni nesil iPhone’larda 12 megapiksel iSight kamera kullanmayı tercih ediyor.4K çözünürlüğe sahip Full HD video kaydı yapabilme imkanı sunmakta.

Ayrıca ön kamerasını da güçlendirmeyi tercih eden Apple 1.2 megapiksel kameradan 5 megapiksel çözünürlüğe sahip kamerayı tercih etmiş.Ayrıca ön kamera için geliştirilmiş olan Retina Flash, selfie çekildiği esnada bir ön flaş etrafınızdaki ışığı tespit ediyor. Ardından, ekrandaki True Tone Flash ortam ışığıyla uyumlu bir şekilde patlayarak, aslına daha uygun renklere ve daha doğal görünen cilt tonlarına sahip fotoğraflar çekmeye olanak sağlıyor.Live Photos isimli özellik ise anları hareketli ve sesli bir şekilde yakalayarak, fotoğrafa yeni bir bakış açısı sunuyor. Bu özellik sayesinde fotoğrafla birlikte çekildiği anın öncesi ve sonrası da hareketli ve sesli olarak kaydediliyor.

Gümüş, altın, uzay grisi ve roze altın renk seçenekleriyle birlikte yine bu renklerde üretilen dock’larda kullanıcıların beğenisine sunulacak. 12 Eylül’de ön siparişe sunulacak telefon 25 Eylül’de satışa sunulacak. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın ilk satışa sunulacağı ülkeler arasında Türkiye’nin yer almadığını belirtelim.